Θυσία στον βωμό του τουρισμού: Άλογο ξεψύχησε στην Κέρκυρα

10:20 π.μ. - Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023
10:07 π.μ. - Παρ, 07/20/2023
Image: Θυσία στον βωμό του τουρισμού: Άλογο ξεψύχησε στην Κέρκυρα

Δείτε περισσότερα:

Υψηλότατες οι θερμοκρασίες τις τελευταίες μέρες και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες των τουριστικών προορισμών βιώνουν στο «πετσί» τους τη σκληρή αυτή συνθήκη εν μέσω εξυπηρέτησης εκατοντάδων τουριστών καθημερινά προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην.

Όμως, δεν τη βιώνουν μόνο οι άνθρωποι. Όπως αποδείχθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο σήμερα, τη βιώνουν όλα τα έμβια όντα που εμπλέκονται στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Μερικά από αυτά είναι τα άλογα που σέρνουν ολημερίς τα καλοκαίρια τις άμαξες που περιφέρουν τους επισκέπτες στα γραφικά τοπία των τουριστικών θέρετρων.

Ένα από αυτά έπεσε σήμερα θύμα της τουριστικής βιομηχανίας στην Κέρκυρα, ξεψυχώντας μέρα μεσημέρι στη μέση του δρόμου της χώρας του νησιού την ώρα που έσερνε μία άμαξα, και μάλιστα κατά παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων.

Οι φωτογραφίες από το κουφάρι του ζώου που κείτεται στο έδαφος προκαλούν οργή και αποτροπιασμό και ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Το περαστικό έχει προκαλέσει την οργή των ντόπιων και των πολιτών ανά τη χώρα καθώς το άλογο έχασε τη ζωή του πιθανότατα από την εξάντληση και τη ζέστη, σαν να είναι ένα απλό αντικείμενο. Φιλοζωικές οργανώσεις παρενέβησαν με αφορμή για το περιστατικό και ζήτησαν τη λήψη αυστηρών μέτρων προστασίας για τα ιπποειδή, που έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης σε πολλά νησιά της χώρας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις» επισημαίνει την ανάγκη διερεύνησης των αιτιών του θανάτου του άτυχου ζώου, τονίζοντας ότι «νόμοι για τα ιπποειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν».

Χαρακτηριστική είναι η οδηγία που έχει δοθεί στους αμαξηλάτες για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται να κινούνται οι άμαξες από τις 13:00 έως τις 17:00 τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού και, σε καμία περίπτωση, με θερμοκρασίες από 35 βαθμούς Κελσίου. Τα ζωντανά τις ώρες εκείνες θα πρέπει να αναπαύονται σε σκιερά και δροσερά μέρη, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Φωτογραφίες από το σημείο που έπεσε νεκρό το άλογο κοινοποίησε το ενημερωτικό σάιτ zoosos.gr.

hxonews
hxonews

Έρευνα για τα αίτια του θανάτου του αλόγου

Τα αίτια του θανάτου του αλόγου δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα και αναμένεται να πραγματοποιηθεί εξέταση από κτηνίατρο της αρμόδιας υπηρεσίας για να ριχθεί φως στο συμβάν.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει προανάκριση από την Αστυνομία ενώ στην Κέρκυρα έχει ανοίξει για μια ακόμα φορά για το κατά πόσον θα πρέπει να επιτρέπεται η χρήση αλόγων για να σέρνουν τουριστικές άμαξες.

hxonews

efsyn.gr