Α. Ξανθός: Καταλυτική η στάση ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας - video

11:37 π.μ. - Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
11:08 π.μ. - Πέμ, 06/37/2020

Με σοβαρότητα και τεκμηριωμένο τρόπο αναδείξαμε προβληματικές πλευρές σε χειρισμούς, λάθη, ανεπάρκειες, ολιγωρίες

Περιοδεία στην Ιεράπετρα πραγματοποίησε χθες ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λασιθίου κ. Εμμ. Θραψανιώτη και τοπικά στελέχη. Επισκέφθηκε αρχικά το Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου συνομίλησε με ιατρικό και λοιπό προσωπικό ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα:“Μπροστά στο Δεύτερο Κύμα της Πανδημίας. Οι Πολιτικές εξελίξεις και η Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” όπου μαζί με τον κ. Θραψανιώτη ήταν κεντρικοί ομιλητές.

hxonews

Ο κ. Θραψανιώτης έκανε αναφορά στην δουλειά που έγινε στον τομέα υγείας τα 4 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενώ από πλευράς του ο κ. Ξανθός είπε ανάμεσα σε άλλα: Είμαστε σε μια νέα φάση αναζωπύρωσης της πανδημίας παγκόσμια και στη χώρα μας. Υπήρξαν και προβλήματα, που έχουμε επισημάνει, που συνέβαλαν στην αυξητική αυτή τάση και εγκυμονεί κίνδυνος νέων αυστηρότερων μέτρων. H ανησυχία υπάρχει. Υπάρχει και η ευθύνη. H κυβέρνηση παρότι τα πήγε καλά στην πρώτη περίοδο και αυτό οφείλετε στο ότι ήρθε καθυστερημένα η πανδημία στη χώρα μας και μπορέσαμε να συνειδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και είδαμε το δράμα άλλων χωρών.

hxonews

Επίσης έπαιξαν ρόλο οι οικονομικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας, ο βαθμός έκθεσής της στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, μετακινήσεις, εμπορικές συναλλαγές κλπ με χώρες της Ασίας που ήταν η αρχική εστία της πανδημίας. Έπαιξε ρόλο και η έγκαιρη λήψη μέτρων με την κυβέρνηση τότε φοβούμενη τα χειρότερα μη έχοντας εμπιστοσύνη στο δημόσιο σύστημα υγείας και κυρίως απευχόμενη να ζήσει και να υποστεί το πολιτικό κόστος μιας κατάρρευσης του συστήματος υγείας άκουσε τις εισηγήσεις των ειδικών και πήρε έγκαιρα μέτρα. Έπαιξε όμως καταλυτικό ρόλο και η σοβαρή και υπεύθυνη στάση της αξιωματικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιλέξαμε να κερδοσκοπήσουμε πολιτικά, να δημιουργήσουμε κλίμα πόλωσης και πολιτικής κόντρας πάνω στην υγειονομική στρατηγική της χώρας. Είπαμε θα βάλουμε πλάτη, δεν θα αμφισβητήσουμε τη σημασία και την αξία των μέτρων και θα αναδείξουμε προβληματικές πλευρές στους χειρισμούς, λάθη, ανεπάρκειες, ολιγωρίες που όντως υπήρξαν αυτή την περίοδο. Και αυτό το κάναμε με σοβαρότητα και τεκμηριωμένο τρόπο. Αυτό το κλίμα κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης βοήθησε και στη συμμόρφωση των πολιτών.