Α. Κάκκος: Ο τουρισμός στην Ιεράπετρα και οι προοπτικές του

12:09 μ.μ. - Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023
12:06 μ.μ. - Πέμ, 22/09/2023
Image: Α. Κάκκος: Ο τουρισμός στην Ιεράπετρα και οι προοπτικές του

Ο υπεύθυνος του Kakkos Bay στον Ηχώ 99,8

Οι αρχικές προβλέψεις για μια πολύ καλή τουριστική χρονιά δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται τουλάχιστον προς το παρόν και αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες εξηγεί μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Αντώνης Κάκκος υπεύθυνος του “Kakkos Bay”, για να προσθέσει οτι οι επόμενοι μήνες δείχνουν ανοδική τάση.

hxonews

Όπως είπε, οι προκρατήσεις από τον περασμένο Νοέμβρη έδειχναν ότι το 2023 θα ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Ωστόσο περίπου στα τέλη του Μάρτη με αρχές Απριλίου η εικόνα αυτή άλλαξε. Ένα «αγκάθι» είναι το αυξημένο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων. Φαίνεται επίσης πως η ακρίβεια έχει «αγγίξει» σε μεγάλο βαθμό του ευρωπαίους που αναζητούν οικονομικούς προορισμούς για τις διακοπές του. Η Κρήτη είναι στις επιλογές του. Εκείνο που όμως παρατηρείται στο νησί μας είναι η αύξηση των κλινών οπότε ο κόσμος που έρχεται, «διοχετεύεται» σε περισσότερα σημεία του νησιού. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η αύξηση των δωματίων που ενοικιάζονται ως airbnb. Τα οποία απευθύνονται κυρίως σε άλλους πελάτες σε σχέση με εκείνους που επιθυμούν πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες και την ασφάλεια που τους παρέχει ένα ξενοδοχείο.

Η Ιεράπετρα τώρα, βρίσκεται σε μια ανοδική πορεία σε σχέση με τον τουρισμό. Χρειάζεται όμως να δούμε το τουριστικό μας προϊόν λίγο πιο ζεστά. Για παράδειγμα καλό θα ήταν τα εμπορικά καταστήματα να μένουν ανοιχτά περισσότερες ώρες το βράδυ. Ο τουρίστας μέχρι τις 9.00 το βράδυ τρώει και μετά θα βγει μια βόλτα. Τώρα βγαίνει και τα βλέπει κλειστά. Επίσης ο επισκέπτης της νήσου Χρυσής λείπει από την Ιεράπετρα μετά την εφαρμογή του νέου καθεστώς λειτουργίας του νησιού. Είναι κάποια θέματα λοιπόν που πρέπει να δούμε συνολικά ως Ιεράπετρα υποστήριξε ο κ. Κάκκος.

hxonews

Σε ότι τους αφορά ως ξενοδοχείο προσφέρουν στους πελάτες τους μια σειρά από υπηρεσίες προκειμένου να μείνουν ικανοποιημένοι και να χαρούν τις διακοπές τους. Πολλές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες και για το ευρύ κοινό όπως η πρόσβαση στην παραλία “Κakkos Beach” που έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία αλλά και το Restaurant Kakkos Bay Beach taverna και το Nalu Beach Bar.

hxonews
hxonews