Α. Μαμαντόπουλος : Αξιόλογη η πρωτοβουλία για την αγορά Κινητής Υγειονομικής Μονάδας

11:08 π.μ. - Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016
11:07 π.μ. - Δευ, 25/08/2016
Image: Α. Μαμαντόπουλος : Αξιόλογη η πρωτοβουλία για  την αγορά Κινητής Υγειονομικής Μονάδας

Συγκινητική προσπάθεια, υψηλός και ακριβός στόχος όχι όμως ανέφικτος

 
Μια σημαντική προσπάθεια  για  την αγορά Κινητής Υγειονομικής Μονάδας Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας που θα λειτουργεί  υπό την πλήρη εποπτεία του  ΕΚΑΒ  έχει ξεκινήσει από την εθελοντική ομάδα ‘’Ierapetra V2’’ . Στο πλαίσιο των δράσεων που θα γίνουν θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, το Σάββατο 20 Αυγούστου στο Βουζουνεράκειο Στάδιο. 
Αυτή θα είναι η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση από σχεδόν 3 που θα χρειαστούν για να καλυφθεί το ποσό των 21.000 ευρώ που χρειάζεται για την αγορά του εξοπλισμού, το όχημα και την διαμόρφωση του. 

Ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος του ΕΕΣ στην Ιεράπετρα κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος έκανε λόγο για μια συγκινητική προσπάθεια , έναν υψηλό στόχο φιλόδοξο, ακριβό όχι όμως ανέφικτο αφού η κοινωνία της Ιεράπετρας έχει δείξει πολλές φορές την κοινωνική της ευαισθησία.   ΄΄Χαιρόμαστε όταν υπάρχει κίνητρο εθελοντικό στη νεολαία μας΄΄, σημείωσε μεταξύ άλλων λέγοντας ακόμη ότι η Κινητή Μονάδα θα μπορεί να κάνει επισκέψεις σε σχολεία καθώς και να μεταβαίνει στα χωριά του Δήμου . Ως ΠΤ ΕΕΣ Ιεράπετρας θα συμβάλλουν και  στον εξοπλισμό του οχήματος διαθέτοντας απαραίτητα όργανα. 
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς για την δράση στην επίσημη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook : www.facebook.com/IerapetraUnited

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ - ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ 
 
Ο κ. Μαμαντόπουλος μας μίλησε και για το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο ευχαριστώντας καταρχήν τον κόσμο που ανταποκρίνεται και προσφέρει φάρμακα που δεν χρειάζεται και είναι προτιμότερο να τα χρησιμοποιεί κάποιος που τα έχει ανάγκη παρά να μένουν σε ένα συρτάρι. Αυτή την περίοδο οι ανάγκες είναι περισσότερο αυξημένες σε  γαστροπροστατευτικά, αντιφλεγμονώδη, ψυχοφάρμακα, καρδιολογικά και φάρμακα για υπέρταση. Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει επάρκεια σε ινσουλίνες.