Α. Μαμαντόπουλος : Δεν θα εξισλαμιστούμε εάν φιλοξενήσουμε 90 πρόσφυγες

11:29 π.μ. - Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016
11:09 π.μ. - Πέμ, 15/29/2016
Image: Α. Μαμαντόπουλος : Δεν θα εξισλαμιστούμε εάν φιλοξενήσουμε 90 πρόσφυγες

Με σωστό προγραμματισμό μπορούμε να φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες

Ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος του ΕΕΣ στην Ιεράπετρα κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος μίλησε στον ΗΧΩ για το προσφυγικό λέγοντας ότι η Κρήτη μπορεί να απορροφήσει τους 2000 πρόσφυγες που όπως λέγεται  θα έρθουν στο νησί και εάν χρειαστεί να τους εντάξει και κοινωνικά. Το νησί και η Ιεράπετρα έχουν δείξει τον ανθρωπισμό τους και έχουν ανταπεξέλθει σε δύσκολες περιπτώσεις κοινωνικού χαρακτήρα και σε περιπτώσεις μεταναστών. Αυτό που δεν θέλουμε είναι hot spot, έχει εκφραστεί και για αυτό και το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας,  και δεν θέλουμε να δούμε στον τόπο μας στρατόπεδα συγκέντρωσης ή φυλακές ψυχών. 
Ως χώρα έχουμε προβλήματα σε τομείς όπως η υγεία , όμως πιστεύουμε ότι απέναντι στους πρόσφυγες  μπορούμε να δείξουμε την ανθρωπιά μας και αυτό θα κάνουμε εάν χρειαστεί. Για τις φωνές περί εξισλαμισμού δεν θα πρέπει να κινδυνολογούμε. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο εξάλλου δεχόμαστε τόσες χιλιάδες τουρίστες, διαφόρων εθνικοτήτων διαφόρων θρησκευμάτων. 
Με ψυχραιμία να δούμε το θέμα,  χρειάζεται καλός προγραμματισμός, θα δωθούν κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα για τη φιλοξενία των ανθρώπων αυτών , σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαμαντόπουλος.