Α. Πανταζής: Φτάνει πια το θέατρο από τη δημοτική αρχή

11:27 π.μ. - Τρίτη, 27 Απριλίου 2021
11:04 π.μ. - Τρί, 27/27/2021
Image: Α. Πανταζής: Φτάνει πια το θέατρο από τη δημοτική αρχή

Ο επικεφαλής της παράταξης ¨Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα¨ στον Ηχώ 99,8 για τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Η καθαριότητα στη νήσο Χρυσή εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και η επόμενη μέρα για τη λειτουργία του νεο ανακαινισμένου Γηροκομείου στην Ιεράπετρα ήταν μεταξύ των θεμάτων που έθεσε προ ημερησίας διατάξεως η παράταξη "Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα" κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας.

Σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής κ. Αργύρης Πανταζής έκανε λόγο για καθυστέρηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής αναφορικά με τις διαδικασίες ανάδειξης εργολάβου που θα διαχειρίζεται το θέμα της καθαριότητας αλλά και τη λειτουργία τουαλετών. Με κίνδυνο να μην έχει διασφαλιστεί εγκαίρως η καθαριότητα όταν θα ξεκινήσουν τα ταξίδια προς τη Χρυσή με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Προσθέτοντας ότι ο δήμος έχει χάσει ένα σημαντικό μέρος εσόδων από τα ανταποδοτικά τέλη του 1 ευρώ τα οποία πέρυσι δεν εισπράχθησαν.

Σε ότι αφορά το Γηροκομείο είπε ότι από τότε που ξεκίνησε το έργο υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις τονίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει ήδη έρθει θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ. ο τρόπος διοίκησης της συγκεκριμένης δομής, ποιοι θα αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο έτσι ώστε όταν ολοκληρωθεί το έργο παράλληλα να έχουν λυθεί τα θέματα για το πώς και ποιος θα έχει τη διαχείριση λειτουργίας του.

Ένα ακόμη θέμα που έθεσαν αφορούσε στον περιορισμό των ορίων εκτέλεσης του έργου που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια για την ανάπλασης με φωτισμό , πεζοδρόμια κλπ στο τμήμα Ιεράπετρα - Γρα Λυγιά - Στόμιο.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης χαρακτήρισε ως γενικόλογη και με χαλαρή αναφορά την πρόταση ψηφίσματος στήριξης των αιτημάτων της Επιτροπής Αγροτικών θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά τις λαϊκές αγορές, λέγοντας ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα θα έπρεπε να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις. Σημείωσε ακόμα ότι ο δήμος Ιεράπετρας δεν διεκδίκησε αποζημιώσεις για τους αγρότες από τα de minimis όταν άλλοι δήμοι όπως ο Δήμος Καντάνου το έπραξαν και οι πληγέντες από καιρικά φαινόμενα έλαβαν το ποσό των 1500 ευρώ. Τέλος ο κ. Πανταζής στάθηκε στην μεγάλη καθυστέρηση παραλαβής του έργου της επισκευής και συντήρησης της οικίας Ναπολέοντα και ηλεκτροφωτισμού της οδού Ναπολέοντα , τονίζοντας πως τα παραπάνω σε συνδυασμό με το θέμα της καθαριότητας στη Χρυσή αλλά και την ανετοιμότητα σε διάφορα ζητήματα εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου δείχνουν πως η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το θέμα του τουρισμού και όχι μόνο, Φτάνει πια το θέατρο από τη δημοτική αρχή, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Πανταζής.