Α. Πανταζής: Σε ομηρία παραμένουν επιχειρήσεις, πολίτες και επισκέπτες στην Αγιά Φωτιά

9:17 π.μ. - Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023
09:05 π.μ. - Τετ, 10/17/2023
Image: Α. Πανταζής: Σε ομηρία παραμένουν επιχειρήσεις, πολίτες και επισκέπτες στην Αγιά Φωτιά

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα’’ επισκέφτηκε την περιοχή

Σε ομηρία παραμένουν ακόμα και σήμερα επιχειρήσεις, πολίτες και επισκέπτες μετά την κατάπτωση του βράχου τον Οκτώβριο του 2022 στην Αγιά Φωτιά. Μέχρι τώρα ελάχιστες ενέργειες έχουν γίνει οι οποίες δεν έχουν φέρει το παραμικρό αποτέλεσμα για να επανέλθει στην κανονικότητα το αξιόλογο τουριστικό θέρετρο της Αγίας Φωτιάς. Απεναντίας πέρσι η συγκεκριμένη παραλία έχασε (με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής) τη γαλάζια σημαία όπου επί σειρά ετών κατείχε.

hxonews

Αυτό επιβεβαίωσαν μετά από επίσκεψή του στο χώρο του συμβάντος στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΄΄Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα’’ κο Αργύρη Πανταζή, επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής. Ενώ η νέα τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει καμία επίσημη συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς δεν έχει οριστικοποιηθεί παρότι έχουν περάσει έξι ολόκληροι μήνες από τη μέρα του θλιβερού δυστυχήματος. Πέρα από την τοποθέτηση πινακίδων οι οποίες επισημαίνουν την επικινδυνότητα (τις οποίες περιστρέφει ο αέρας εδώ και εκεί), τίποτα παραπάνω, τίποτα που να στοχεύει στην επιστροφή της κανονικότητας της περιοχής δεν έχει συντελεστεί. 

hxonews

Με δεδομένο την προτεραιότητα της ασφάλειας των πολιτών και την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων ο Δήμος έπρεπε ήδη να είχε εκπονήσει σχέδιο επανάκαμψης του τουρισμού στην περιοχή καθώς και επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων σε συνεργασία με αυτές, έτσι ώστε να βγουν με την ελάχιστη δυνατή ζημιά από αυτό το συναγερμό.

Παράλληλα το σχέδιο αυτό έπρεπε να συμπεριλάβει τη σήμανση της περιοχής για την κατεύθυνση των οχημάτων σε ασφαλές χώρο στάθμευσης (ο οποίος σήμερα δεν υπάρχει) καθώς και τη χάραξη μονοπατιών που θα αποτρέπουν στους επισκέπτες τη διέλευσή τους από τα επικίνδυνα σημεία της περιοχής. Η χαρτογράφηση και η αποτύπωση της συγκεκριμένης έκτασης και των επικίνδυνων σημείων της καθώς και η αποκατάσταση τους έπρεπε να είχε τεθεί σε ύψιστη προτεραιότητα. Ο φωτισμός για τις βραδινές ώρες, η από άκρη σε άκρη αποκατάσταση του οδοστρώματος το οποίο εδώ και χρόνια μοιάζει με δρόμο που οδηγεί στο τελευταίο χωράφι και όχι σε τουριστικό θέρετρο, είναι μερικές από τις δράσεις οι οποίες έπρεπε να είχαν γίνει προκείμενου η περιοχή να επιστρέψει άμεσα στην κανονικότητα.

Είναι γνωστό σε όλους μας πλέον το αφήγημα της δημοτικής αρχής, (φταίνε πάντα οι άλλοι και η γραφειοκρατία του Ελληνικού Δημοσίου) αυτό έχει να μας απαντήσει μετά από έξι μήνες ολιγωρίας η δημοτική μας αρχή. Τί και αν πλήττεται ο τουρισμός της Ιεράπετρας! τί και αν λαβώνονται επιχειρήσεις! Ουδόλως τους αφορά. Tο μπαλάκι στην εξέδρα μπας και λαβωθεί λιγότερο το προφίλ της Δημοτικής Αρχής.

Για τη δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής

ΑΡΓΥΡΗΣ Θ. ΠΑΝΤΑΖΗΣ