Α. Πανταζής : Επιτυχημένη η ημερίδα για τη διαχείριση αποβλήτων στον Δήμο Ιεράπετρας

12:01 μ.μ. - Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016
12:10 μ.μ. - Δευ, 10/01/2016
Image: Α. Πανταζής : Επιτυχημένη η ημερίδα για τη διαχείριση αποβλήτων στον Δήμο Ιεράπετρας

Στόχος η μείωση του κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων και η απόκτηση δεύτερου απορριμματοφόρου ανακύκλωσης για να επεκτείνουμε τη δράση και στα χωριά

Ημερίδα  με θέμα «Διαχείριση Αποβλήτων στον Δήμο Ιεράπετρας» Δήμο Ιεράπετρας, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Ιεράπετρα, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και παράλληλα για ζητήματα και τεχνικές ανακύκλωσης και με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για την ενίσχυση της ανακύκλωσης στον Δήμο Ιεράπετρας. Στο πλαίσιο αυτό  στο Λούνα Παρκ της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης που στήθηκε στην παραλιακή πλατεία, 400 περίπου μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Ιεράπετρας, υπό τον συντονισμό της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου και του προέδρου της κ. Ηλία Νταραρά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να μάθουν για τη σημασία της ανακύκλωσης.  
Ο αντιδήμαρχος κ. Αργύρης Πανταζής δήλωσε στον ΗΧΩ ότι ο Δήμος Ιεράπετρας βρίσκεται σε καλό δρόμο στο θέμα της ανακύκλωσης.  Θα πρέπει να κερδηθεί το στοίχημα οι δημότες της Ιεράπετρας να ανακυκλώνουν κάθε μέρα ακόμη περισσότερο. Κάνοντας ανακύκλωση πετυχαίνουμε το στόχο να μειώσουμε το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων μας που αγγίζει τα 600.000 ετησίως.














 
Κάδοι απορριμμάτων ανακύκλωσης υπάρχουν μέσα στην πόλη. Στα χωριά δεν γίνεται γιατί χρειαζόμαστε ένα δεύτερο απορριμματοφόρο  το οποίο στοιχίζει περίπου 170.000 ευρώ  για να το αγοράσουμε. Στόχος είναι να μας το παραχωρήσει η ΕΕΑΑ. Για να επιτευχθεί  αυτό θα πρέπει να πιάσουμε κάποιους στόχους και να αυξήσουμε τους αριθμούς μας σχετικά με  τις ποσότητες των ανακυκλώσιμων που μεταφέρουμε στο κέντρο διαλογής που βρίσκεται στο Ηράκλειο, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πανταζής. Προσθέτοντας ότι  είμαστε από τους πρώτους δήμους που κάναμε ανακύκλωση γιαλού και τα στοιχεία δείχνουν οτι και σε αυτό το κομμάτι είμαστε σε ένα πολύ καλό ποσοστό. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής, είπε ο κ. αντιδήμαρχος.