Α. Πανταζής: Ο δρόμος προς τις εκλογές επιτάσσει πολιτικό πολιτισμό και ενεργούς πολίτες

1:44 μ.μ. - Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019
01:08 μ.μ. - Πέμ, 01/44/2019
Image: Α. Πανταζής: Ο δρόμος προς τις εκλογές επιτάσσει πολιτικό πολιτισμό και ενεργούς πολίτες

Συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου στον Ηχώ 99,8

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για το αξίωμα του δημάρχου στον Δήμο Ιεράπετρας ο κ. Αργύρης Πανταζής και η ομάδα, έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα του συνδυασμού “Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα”.
 
-μαζί αποφασίζουμε
 
-μαζί σχεδιάζουμε
 
-μαζί υλοποιούμε
 
-μαζί για την πόλη και τα χωριά μας.
 
Το προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιαστούν οι αρχές και οι θέσεις του συνδυασμού  καθώς και οι πρώτοι συνεργάτες. Ο κ. Πανταζής μίλησε στον Ηχώ 99,8  ευχόμενος καταρχάς μια καλή και δημιουργική χρονιά.
 
Η ανακοίνωση του ονόματος του συνδυασμό μας είναι στην ουσία μια ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες που έχουν αφετηρία το δημοκρατικό τόξο, ένα κάλεσμα συμμετοχής, στήριξης της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Δίνουμε ένα στίγμα των θέσεων και των αρχών μας ως συνδυασμός. Έπεται ένα κείμενο ολοκληρωμένο που επεξεργάζεται αυτή την περίοδο από τους συνεργάτες και τα μέλη της ομάδας μας ώστε να γνωρίσει ο κόσμος, τους στόχους και τις απόψεις μας ως συνδυασμός. Θεωρούμε ότι είναι ένα στοίχημα προσωπικό για τον καθένα και για όσους συμμετέχουν στα κοινά να προσπαθήσει να μην παρεκκλίνει από τις θέσεις και τις αρχές μιας ομάδας. Εμείς θέλουμε να κάνουμε πράξη το ΄΄όλοι μαζί΄΄  έχοντας ενσωματώσει στο σκεπτικό μας το δεδομένο ότι στις εκλογές ΄΄πηγαίνουμε ΄΄ με τον Κλεισθένη. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πάμε σε μετεκλογικές συνεργασίες, λαμβάνοντας υπόψη το πώς  διαμορφώνεται ως τώρα το πολιτικό σκηνικό στον δήμο μας. Αν θα πρέπει να σκιαγραφήσουμε τον επόμενο Δήμαρχο θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα, πέρα από την εμπειρία, να γνωρίζει πρόσωπα καταστάσεις, να σέβεται την άποψη των άλλων. Το ΄΄Μαζί΄΄ που προτάσσουμε θεωρούμε ότι θα πρέπει να το αντιληφθούν,  όχι μόνο η μια πλευρά αλλά και οι υπόλοιπες, την επομένη των εκλογών. Αφορά επίσης και τη συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια αλλά και τους φορείς του δήμου μας  που έχουν άποψη, θέσεις  και θα πρέπει αυτές  να λαμβάνονται υπόψη στις αποφάσεις που λαμβάνονται ειδικά όταν αφορά και αυτούς. Έχει σημασία  λοιπόν ο επόμενος Δήμαρχος  να διαθέτει ορισμένα στοιχεία όπως το να είναι συνεργατικός, να μπορεί και να έχει τη δυνατότητα να μετακινείται εύκολα και γρήγορα στο χώρο των αποφάσεων. Να επιδιώκει μια διευρυμένη επαφή  με την Περιφέρεια, τα Υπουργεία, τα κυβερνητικά στελέχη που λαμβάνουν αποφάσεις και χρηματοδοτούν τους δήμους ανάλογα και με τις προτάσεις  που οι δήμοι τις καταθέτουν, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πανταζής. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ως συνδυασμός δίνουν μεγάλη σημασία στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μελών τους, στις δυνατότητες που έχει ο καθένας και όχι στο πόσες ψήφους, θα φέρει. Οι διαφορετικές απόψεις θα είναι σεβαστές και μέσα από συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές, στο δημοτικό συμβούλιο θα λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίζεται και το ΄΄Μαζί΄΄ όπως και μέσα από τα στοιχεία των ήπιων τόνων, της συνεννόησης, της διάθεσης για συνεργασία, τόνισε. 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πανταζή: