Α. Συγγελάκης: Με τη στήριξη κύκλων της Ελληνικής Κυβέρνησης απόπειρα διείσδυσης της Γερμανίας στην εκπαίδευση της χώρας μας

3:03 μ.μ. - Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021
03:03 μ.μ. - Δευ, 29/03/2021
Image: Α. Συγγελάκης: Με τη στήριξη κύκλων της Ελληνικής Κυβέρνησης απόπειρα διείσδυσης της Γερμανίας στην εκπαίδευση της χώρας μας

Ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Αριστομένης Συγγελάκης, στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" με τον Νίκο Δασκαλάκη

Επιχειρείται από την γερμανική Κυβέρνηση να θέσει υπό τον έλεγχο της την Ιστορία της Κατοχής και της Αντίστασης στην Ελλάδα

Με το πρόγραμμα « MOG/ Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα» που χρηματοδοτείται από το ΥΠ. Εξωτερικών της Γερμανίας επιχειρείται από την ελληνική Κυβέρνηση να θέσει υπό τον έλεγχο της την Ιστορία της Κατοχής και της Αντίστασης στην Ελλάδα.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο κ. Συγγελάκης, δυστυχώς φορέας μέσα από το Υπ. Παιδείας, παρότι το πρόγραμμα αυτό δεν έχει πάρει καμία έγκριση, διακινεί για λογαριασμό των Γερμανών mail στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της χώρας μας με παραλήπτες τις διευθύνσεις τους.

Όπως είπε ο κ. Συγγελάκης, το εν λόγω γερμανικό πρόγραμμα αποτελεί μια απροκάλυπτη και πρωτοφανή για τα παγκόσμια χρονικά, κρατική πρωτοβουλία της Γερμανίας να υποδεικνύει την διαμόρφωση των ελληνικών αναλυτικών προγραμμάτων δηλώνοντας ότι αποσκοπούν στην ψευδεπίγραφη συμφιλίωση των δύο Λαών, χωρίς ρητά να αναγνωρίζουν τις γερμανικές ευθύνες για τα διαπραχθέντα από τη Ναζιστική Γερμανία εγκλήματα.

Επιχειρώντας να αποδημήσουν την αναγκαιότητα να αποδοθούν αποζημιώσεις και επανορθώσεις στον ελληνικό λαό για τα φοβερά δεινά που υπέστη κατά τη διάρκεια της κατοχής και να υποτιμηθούν οι συνέπειες που είχε αυτή στην ελληνική κοινωνία, την οικονομία και στην μετέπειτα ανάπτυξη του ελληνικού κράτους.

Ακρογωνιαίος λίθος του όλου εγχειρήματος είναι η υποβάθμιση της σημασίας της Αντίστασης του ελληνικού λαού.

Μας λένε, εν ολίγοις, πρόσθεσε ο κ. Συγγελάκης, ότι οι ναζιστικές ωμότητες και τα ειδεχθή εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων ήταν αντίποινα. Δηλαδή, «επειδή αντισταθήκατε για αυτό σας συμπεριφερθήκαμε κατά αυτόν τον τρόπο».

Επισήμανε την ανάγκη οι Φορείς και η Αυτοδιοίκηση να στέκονται ιδιαίτερα προσεχτικά και αποφασιστικά στις υποδείξεις και παρεμβάσεις του Ελληνογερμανικού Συμβουλίου.

Τέλος, επισήμανε ότι οι προγραμματισμένες για τη 10η Μαΐου εκδηλώσεις από τη Περιφέρεια Κρήτης πρέπει να ακυρωθούν.

Η 10η Μαΐου, ημέρα συμφωνίας των Βρετανικών και Γερμανικών Δυνάμεων να παραμείνουν στην Κρήτη είχε σαν σκοπό να «εξολοθρεύσει» τις Αντιστασιακές Δυνάμεις.

Το Εθνικό Συμβούλιο με άμεση παρέμβαση του και με επιστολή που απέστειλε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και κοινοποιήθηκε στην Πολιτική Ηγεσία του Υπ. Παιδείας και στα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού ενημερώνει υπεύθυνα και τεκμηριωμένα για το ανιστόρητο και πολλαπλά επιζήμιο πρόγραμμα.