Αδιανόητη και «φασιστική» προσέγγιση η περιθωριοποίηση και ο αποκλεισμός για τους χρόνιους πάσχοντες από την εργασία

2:22 μ.μ. - Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
02:01 μ.μ. - Παρ, 22/22/2021
Image: Αδιανόητη και «φασιστική» προσέγγιση η περιθωριοποίηση και ο αποκλεισμός για τους χρόνιους πάσχοντες από την εργασία

Ο ερευνητής στο τμήμα Δημόσιας Υγείας στα πανεπιστήμια Δυτ. Αττικής και Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου κ. Γ. Αγριμανάκης στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" με τον Νίκο Δασκαλάκη

Ο ερευνητής στο τμήμα Δημόσιας Υγείας στα πανεπιστήμια Δυτ. Αττικής και Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, με αφορμή την προκήρυξη θέσεων εργασίας στον Δήμο Ηρακλείου και στην Περιφέρεια Αττικής που θέτουν ως προϋπόθεση την απουσία παραγόντων κινδύνου για νόσο Covid-19 αλλά και την δημόσια τοποθέτηση ξενοδόχου της Ελούντας και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ, ότι δεν θα προσλάβει ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο του, χαρακτήρισε την προσέγγιση αδιανόητη και «φασιστική» διότι περιθωριοποιεί ακραία τους χρόνιους πάσχοντες και τιμωρία λόγω της απόφασης μη εμβολιασμού, κατάφορη καταστρατήγηση θεμελιώδους κοινωνικού δικαιώματος όπως είναι η εργασία.

Οι αποφάσεις αυτές είναι παράνομες και αντισυνταγματικές και αντίκεινται σε διεθνής συνθήκες Βιοηθικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συνιστά επίσης σαφή παραβίαση του νόμου περί προστασίας στα προσωπικά και ιατρικά δεδομένα.

Ο κ. Φαρσαλινός τόνισε ότι θυμίζουν πρακτικές δικτατορικών καθεστώτων άλλων εποχών.

Η υποχρεωτικότητα και ειδικά σε εμβόλια με ανοιχτά ακόμα ερωτήματα, είναι μια αντιεπιστημονική συζήτηση που θα προκαλέσει παραπέρα δυσπιστία για το συγκεκριμένο εμβόλια αλλά και για τα εμβόλια συνολικά.

Η εισαγωγή για ένα ιατρικό θέμα, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας όταν τίθενται κοινωνικού χαρακτήρα ζητήματα όπως αποκλεισμού από την εργασία ή στέρηση ατομικών δικαιωμάτων, οδηγεί σε πόλωση την κοινωνία και σε πιθανές ανεξέλεγκτες κοινωνικές συμπεριφορές.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου κ. Γ. Αγριμανάκης της παράταξης του κ. Γ. Κουράκη ο οποίος χαρακτήρισε την προκήρυξη του Δήμου Ηρακλείου ως παράνομη και αντισυνταγματική που στερεί το δικαίωμα στην εργασία σε χρόνιους πάσχοντες.