Αερομεταφορές, ενιαία δημοπρασία και άνοιγμα στην Αλεξάνδρεια οι στόχοι του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

8:32 π.μ. - Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021
08:01 π.μ. - Τετ, 13/32/2021
Image: Αερομεταφορές, ενιαία δημοπρασία και άνοιγμα στην Αλεξάνδρεια οι στόχοι του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Γαϊτάνης μιλά στον Ηχώ 99,8

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενιαίας δημοπράτησης των κηπευτικών της Ιεράπετρας εξετάζει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γ. Γαϊτάνης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι έχουν γίνει επαφές με δημοπρατήρια και πολλοί το βλέπουν θετικά. Θα ανατεθεί σε αρμόδιο μελετητικό γραφείο μια μελέτη που θα εξετάσει τις δυνατότητες ενός τέτοιου εγχειρήματος και με ποιο τρόπο θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Περίπου τον Φλεβάρη αναμένεται να προκύψουν κάποια πρώτα στοιχεία που θα οδηγήσουν στις επόμενες κινήσεις.

Ο κ. Γαϊτάνης με αφορμή και την πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο με τη συμμετοχή του προέδρου της επιτροπής αγροτικών θεμάτων κ. Ν. Παπαδάκη, αναφέρθηκε και στις δυνατότητες διασύνδεσης της Ιεράπετρας με το λιμάνι της Αλεξάνδρειας για διάθεση των τοπικών προϊόντων. Μάλιστα προτείνεται ως λιμάνι που θα εξυπηρετεί αυτές τις ανάγκες, ο Αθερινόλακκος. Οι προϋποθέσεις φαίνεται πως υπάρχουν, όμως θα πρέπει να εξεταστούν πολλά πράγματα και να γίνουν μια σειρά από επαφές ώστε να προκύψουν πιο συγκεκριμένα στοιχεία, σημείωσε, προσθέτοντας πως ένα άλλο θέμα που εξετάζεται είναι οι δυνατότητες αερομεταφοράς των προϊόντων της Ιεράπετρας από το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου.

Τέλος αναφέρθηκε στο αίτημα του συλλόγου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη σχετικά με την προσθήκη νέου Κ.Α.Δ. παραγωγών - πωλητών σε υπαίθριους χώρους ως δικαιούχους για την Δράση Μεταφορικό Ισοδύναμο στην Κρήτη για το οποίο ευελπιστούν πως θα υπάρξει θετική ανταπόκριση.

Ο κ. Γαϊτάνης πρόσθεσε ότι μεριμνούν και για άλλα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς. Άμεσα θα επιδιώξουν επαφή με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των παραγωγών.