"ΑΕΣ Κρητών Ένωσις": Ιστορική ημέρα για το ελαιόλαδο της Κρήτης

5:57 μ.μ. - Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
05:09 μ.μ. - Τρί, 21/57/2021
Image: "ΑΕΣ Κρητών Ένωσις": Ιστορική ημέρα για το ελαιόλαδο της Κρήτης

Δημιουργία παγκρήτιου φορέα τυποποίησης και διακίνησης ελαιόλαδου

Υπεγράφη σήμερα, μετά από καθυστέρηση μηνών, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία, το καταστατικό του νέου παγκρήτιου φορέα ελαιολάδου με την επωνυμία "ΑΕΣ Κρητών Ένωσις ΑΕ" και τη συμμετοχή εννέα ενώσεων, πρώην και νυν, του νησιού.

Ο φορέας έχει παγκρήτιο χαρακτήρα και θα αξιοποιήσει το κρητικό ελαιόλαδο, ως προϊόν γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ).

Η προσωρινή σύνθεση της 9μελούς διοίκησης θα αποτελείται από τους προέδρους των ισάριθμων συνεταιριστικών οργανώσεων που συμμετέχουν στο εγχείρημα. Συγκεκριμένα, από την Ένωση Ηρακλείου συμμετέχει ο Σταύρος Γαβαλάς, από την Ένωση Πεζών ο Μανόλης Μπέρκης, από την Ένωση Μεσαράς ο Νίκος Ζαχαριουδάκης, από την Ένωση Ρεθύμνου ο Γιάννης Γλεντζάκης, από την Ένωση Μυλοποτάμου ο Μανόλης Κουγιουμπτζής, από την Ένωση Μεραμπέλλου ο Νίκος Ζαχαριάδης, από την Ένωση Ιεράπετρας ο Χαράλαμπος Δραγασάκης, από την Ένωση Χανίων ο Χαρίλαος Βλαζάκης και από τον Αγροτικό Σύλλογο Γραμβούσας ο Βασίλης Κουτσαυτάκης. Διευθύνουσα σύμβουλος του φορέα θα είναι η πρώην αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Θεανώ Βρέντζου.

Οπως εκτιμάται στα τέλη Νοεμβρίου, η "ΑΕΣ Κρητών Ένωσις" θα είναι σε θέση να παρέμβει στην αγορά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, ανακοινώνοντας τις τιμές εκκίνησης.

Πηγή e Κρήτη