Αφήστε τους γιατρούς να βρουν λύσεις για τη λειτουργία των νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου

11:06 π.μ. - Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023
11:12 π.μ. - Τρί, 12/06/2023
Image: Αφήστε τους γιατρούς να βρουν λύσεις για τη λειτουργία των νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου

Οι προτάσεις του γιατρού Νίκου Μουδατσάκη στον Ηχώ 99,8 με αφορμή τις κινητοποιήσεις στον Άγιο Νικόλαο την Πέμπτη

Για τις εξελίξεις στον χώρο της υγείας σε επίπεδο νομού Λασιθίου, την  ανάγκη στελέχωσης των Νοσοκομείων, τις άγονες  προκηρύξεις γιατρών, τις κινητοποιήσεις στον Άγιο Νικόλαο και άλλα θέματα για τη δημόσια υγεία, τοποθετήθηκε σήμερα στον Ηχώ 99,8 ο κ. Νίκος Μουδατσάκης Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και μέλος του Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Λασιθίου.

Όπως είπε, στον νομό υπάρχουν τρία Νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή στον νομό Λασιθίου, το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, φτάνει να επανδρώσει ένα Νοσοκομείο. Αν έχουμε τέσσερις παθολόγους δεν μπορούμε να έχουμε 4 παθολογικές κλινικές. Αν έχουμε 5-6 αναισθησιολόγους δεν μπορούν να δουλέψουν 3 χειρουργικοί τομείς. Έχουμε λοιπόν προσωπικό για ένα νοσοκομείο. Που θα πάει το προσωπικό αυτό, αυτό είναι δουλειά του υπουργείου υγείας. Αυτή τη στιγμή κανένα νοσοκομείο δεν δουλεύει με ασφάλεια. Κανένας πολίτης δεν έχει ασφαλείς υπηρεσίες. Το που θα είναι το νοσοκομείο αυτό, είναι δουλειά του Υπουργείου που θα το πάει. Αν θέλει η πολιτεία να έχει 4 νοσοκομεία σε έναν νομό θα πρέπει να τα επανδρώσει. Αλλιώς να συγκεντρωθεί όλο το προσωπικό σε ένα νοσοκομείο. Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό. Ακόμη και η Ευρώπη αντιμετωπίζει πρόβλημα πχ από την έλλειψη αναισθησιολόγων. Σε ότι αφορά τα δικά μας, το θέμα της έλλειψης γιατρών στον Λασίθι θα πρέπει να το λύσει η πολιτεία. Το Δ.Σ. των διασυνδεόμενων τι μπορεί να κάνει; Η πολιτεία πρέπει να δώσει λύσεις, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μουδατσάκης.

Εκτίμησε στη συνέχεια ότι, στην Κρήτη θα μείνουν δυο νοσοκομεία, ένα στα Χανιά και ένα στο Ηράκλειο και τα άλλα θα υπολειτουργήσουν. Εκεί οδεύουμε, ανοίγει ο δρόμος για το Ηράκλειο. Δεν δίνεται λύση μετακινώντας έναν γιατρό από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Αν αφήσουν τους γιατρούς να καθίσουν σε ένα τραπέζι, νομίζω η λύση θα βρεθεί. Να δουλέψουν όλοι αρμονικά και με ασφάλεια. Όσο αφήνουμε πολιτικούς, άτομα που προσπαθούν ο καθένας περάσει τα δικά του συμφέροντα δεν πρόκειται να βρεθεί λύση. Ούτε λύση είναι να κλείσουμε νοσοκομεία και να μείνει ένα , στην παρούσα φάση όπως είναι. Κανένα νοσοκομείο στον νομό δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος όλου του πληθυσμού του νομού, τόνισε.