Αγία Φωτιά: Καμία παρέμβαση μετά το δυστύχημα – Κανονικά η λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων

11:56 π.μ. - Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023
11:04 π.μ. - Τετ, 12/56/2023
Image: Αγία Φωτιά: Καμία παρέμβαση μετά το δυστύχημα – Κανονικά η λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων

Από τον δρόμο και όχι το ποτάμι η πρόσβαση στην παραλία - Ο επιχειρηματίας Μάνος Πουλής μιλά στον Ηχώ 99,8

Πολλά τα ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Αγίας Φωτιάς Ιεράπετρας τη φετινή τουριστική περίοδο. Μετά το τραγικό συμβάν που έγινε πέρυσι τον Οκτώβρη, όταν μια τουρίστρια έχασε τη ζωή της από πτώση βράχων σε τμήμα του τουριστικού καταλύματος όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της.

Ο κ. Μάνος Πουλής που δραστηριοποιείται στην περιοχή δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ότι έχουν επαφές με τον Δήμαρχο και την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Διαπιστώνεται ότι υπάρχουν κάποια «κολλήματα» γραφειοκρατικά προκειμένου να γίνουν ορισμένες τεχνικές παρεμβάσεις για να νοιώθουμε όλοι ασφαλείς. Παρόλα αυτά θα ανοίξουμε κανονικά. Αν και θεωρούμε ότι από τον Οκτώβρη που έγινε το δυστύχημα, υπήρχε χρόνος να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις. Τώρα, σε ότι αφορά σε βράχια που από παλιά πέφτουν, αυτά καταλήγουν στην άκρη και όχι στη μέση της παραλίας όπου ως επιχείρηση ενοικιάζουμε ομπρελοκαθίσματα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι προληπτικά θα τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες ότι υπάρχει κίνδυνος κατάπτωσης βράχων. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να γίνεται η κίνηση οχημάτων και πολιτών μέσω του ποταμού για να καταλήξει στην παραλία, αυτό αποκλείστηκε γιατί πρακτικά είναι αδύνατο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στην πράξη. Ωστόσο ίσως γίνει μια διάνοιξη του δρόμου. Περιμένουμε τις μελέτες να δείξουν τι πρέπει να γίνει. Όπως προείπαμε όμως θα ανοίξουμε κανονικά, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πουλής.