Αγία Γαλήνη: Νέες ποσότητες ναρκωτικών στο πλοίο που είχαν βρεθεί 7 τόνοι «σοκολάτας»

9:19 π.μ. - Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019
09:01 π.μ. - Τρί, 15/19/2019
Image: Αγία Γαλήνη: Νέες ποσότητες ναρκωτικών στο πλοίο που είχαν βρεθεί 7 τόνοι «σοκολάτας»

«Φύλλο & φτερό» από τις Λιμενικές Αρχές το ρυμουλκό πλοίο στο οποίο, το Δεκέμβριο του 2017, είχαν εντοπιστεί 7 τόνοι κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας»

Μεγάλη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, έπειτα από την πληροφόρηση ότι στο ρυμουλκό πλοίο με ονομασία «ANDREAS», στο οποίο το Δεκέμβριο του 2017 είχαν βρεθεί - περίπου - 7 τόνοι κάνναβης, σε μορφή σοκολάτας, υπάρχει επιπλέον ποσότοτητα ναρκωτικών.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άνδρες του Λιμενικού Σώματος, έχουν αποκλείσει το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, ενώ στο σημείο επιχειρεί και κλιμάκιο Λιμενικών από την Αθήνα.
 
Οι άνδρες του Λιμενικού κάνουν «φύλλο και φτερό», κάθε σημείο και πιθανή νέα κρύπτη του πλοίου, με ασφαλείς πληροφορίες να αναφέρουν πως ήδη υπάρχει μεγάλη ποσότητα ευρημάτων, χωρίς όμως να υπάρχουν περεταίρω πληροφορίες.
 
Και όλα αυτά λίγο προτού το πλοίο αποπλεύσει, καθώς έχει ήδη γίνει η σχετική δημοπρασία και το πλοίο επρόκειτο να φύγει από την Κρήτη.
 
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το neakriti.gr, το Δεκέμβριο του 2017 στο εν λόγω πλοίο, οι Αρχές είχαν ανακαλύψει περισσότερους από 6 τόνους κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας με την αξία τους να υπολογίζεται στα 70 με 80 εκατομμύρια ευρώ.
 
Μάλιστα, τότε, τα ναρκωτικά είχαν αποθηκευτεί σε αμπάρι του ρυμουλκού όπου είχε γίνει ηλεκτροσυγκόλληση προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτά. Η κρυψώνα είχε, επιπλέον, σκεπαστεί με βαρέλια και μάλιστα πάνω από τα βαρέλια υπήρχαν βρεγμένα σακιά με πιπέρι και καφέ, προκειμένου να είνια ακόμη δυσκολότερη η ανεύρεσή τους.
 
(Φωτογραφία αρχείου)