Αγωνία για MEGA: Αποφασίζει το ΕΣΡ για μαύρο ή θεματικό

10:53 π.μ. - Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018
10:03 π.μ. - Τρί, 13/53/2018
Image: Αγωνία για MEGA: Αποφασίζει το ΕΣΡ για μαύρο ή θεματικό

Η αγωνία χτυπάει κόκκινο για τους εργαζομένους στο MEGA αφού σήμερα το ΕΣΡ αποφασίζει για την τύχη του πολύπαθου μεγάλου καναλιού

Η αγωνία χτυπάει κόκκινο για τους εργαζομένους στο MEGA αφού σήμερα το ΕΣΡ αποφασίζει για την τύχη του πολύπαθου μεγάλου καναλιού.
 
Τα σενάρια είναι δύο: Το MEGA είτε θα γίνει –και επίσημα- θεματικό κανάλι και θα συνεχίσει την λειτουργία του, είτε θα κλείσει και το ΕΣΡ θα δώσει στην Digea εντολή να ρίξει μαύρο στον σταθμό.
 
Τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πρόκειται, λοιπόν, σήμερα να εξετάσουν το υπόμνημα με τις θέσεις του σταθμού και να δουν κατά πόσο οι προτάσεις τους έχουν νομική ισχύ.
 
Το βασικό επιχείρημα του Mega είναι πως πλέον θεωρείται θεματικό κανάλι καθώς από τον Οκτώβριο του 2016 εκπέμπει μόνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα οπότε θα πρέπει να συνεχίσει να εκπέμπει ως την προκήρυξη του διαγωνισμού για θεματικές άδειες.
 
Να σημειωθεί πως ο ΣΚΑΪ έχει καταθέσει επιστολή στο ΕΣΡ, όπου κάνει λόγο για παράνομη λειτουργία του MEGA, καθώς έχει λήξει το τρίμηνο που ορίζει ως προθεσμία ο νόμος για όσους δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό, οπότε και πρέπει να διακοπεί το σήμα τους, σύμφωνα με τον  eleftherostypos.
 
Η ανακοίνωση των μελών του ΕΣΡ αναμένεται να γίνει το μεσημέρι, ανακοινώνοντας έτσι την οριστική τους απόφαση για το μέλλον του σταθμού.