AgroExpo 2021 – Η Rijk Zwaan στηρίζει και συμμετέχει στην αγροτική έκθεση Ιεράπετρας

9:46 π.μ. - Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021
09:09 π.μ. - Τετ, 08/46/2021
Image: AgroExpo 2021 – Η Rijk Zwaan στηρίζει και συμμετέχει στην αγροτική έκθεση Ιεράπετρας

Ο Χρήστος Λάβδας, Διευθύνων Σύμβουλος της Rijk Zwaan Hellas στον Ηχώ 99,8

Η Rijk Zwaan στηρίζει και συμμετέχει στην αγροτική έκθεση Ιεράπετρας που θα γίνει 17-19 Σεπτεμβρίου στήνοντας τα δικά της περίπτερα μέσα από τα οποία θα ενημερώνουν τους παραγωγούς και κάθε ενδιαφερόμενο για τις νέες προτάσεις της εταιρίας. Ο κ. Χρήστος Λάβδας, Διευθύνων Σύμβουλος της Rijk Zwaan Hellas μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας καταρχάς ότι φέτος θα βρίσκονται σε ένα νέο πειραματικό σταθμό κοντά στα Μπραμιανά σε χώρο με 14 στρέμματα θερμοκήπιο. Σε ότι αφορά στη συμμετοχή τους στην έκθεση θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους υβρίδια σε πιπεριά, φλάσκα, φλωρίνης, αλλά και σε μελιτζάνα, τομάτα, βελανίδι, αγγούρι ανθεκτικό στο φoυζάριο κλπ.

Άποψή τους πάντως είναι ότι σε έναν επόμενο χρόνο θα πρέπει να εξεταστεί ο χρόνος υλοποίησης της έκθεσης έτσι ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστική και οι καλλιεργητικές και όχι μόνο συνθήκες να είναι τέτοιες που θα επιτρέψουν σε περισσότερους εκθέτες, εμπόρους, παραγωγούς και επισκέπτες να έρθουν στην αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας. Πρότασή τους είναι η έκθεση να γίνεται τον μήνα Γενάρη.

Σε ότι αφορά στη νέα καλλιεργητική περίοδο συνέστησε στους παραγωγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των γεωπόνων, να φροντίζουν να προμηθεύονται και να φυτεύουν υγιή φυτά, λίγες μέρες μετά τη μεταφύτευση να κάνουν μια εδαφολογική ανάλυση και σε κάθε περίπτωση να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να φροντίζουν για την καθαριότητα εντός και εκτός του θερμοκηπίου. Στους στόχους θα πρέπει να είναι και η μείωση των υπολειμμάτων στα προϊόντα ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες εξαγωγής. Τώρα ως προς το τι επιλέγουν φέτος οι παραγωγοί να φυτέψουν φαίνεται ότι υπάρχει μια αυξητική τάση στο τοματίνι βελανίδι ενώ στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι κυμαίνονται τομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά.

Κλείνοντας κάλεσε τους επισκέπτες να περάσουν από τα περίπτερα της Rijk Zwaan 22,23,24,25 στη μπλε ζώνη για μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση.

-

hxonews