AgroExpo 2023: Πως βλέπουν οι εκθέτες το μέλλον των κηπευτικών της Κρήτης

10:30 π.μ. - Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023
10:05 π.μ. - Δευ, 29/30/2023
Image: AgroExpo 2023: Πως βλέπουν οι εκθέτες το μέλλον των κηπευτικών  της Κρήτης

Τι δήλωσαν στην κάμερα του hxonews.gr εκπρόσωποι των εταιριών

Με μεγάλη συμμετοχή εκθετών αλλά και επισκεπτών πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 26-28 Μαϊου η αγροτική έκθεση Ιεράπετρας AgroΕxpo2023  αναδεικνύοντας  τοπικά προϊόντα, καινοτόμους μεθόδους παραγωγής και καλλιέργειας, σημαντικές ερευνητικές δράσεις.

Η κάμερα του Ηχώ 99,8 και του www.hxonews.gr κατέγραψε εικόνες της έκθεσης και συνομίλησε με εκθέτες  οι οποίοι εξέφρασαν την άποψή τους για το πως βλέπουν το μέλλον των κηπευτικών της Κρήτης  κάνοντας αναφορά και στις προτάσεις τους για μια πιο παραγωγική καλλιέργεια. Κοινή παραδοχή θα μπορούσε να πει κανείς είναι ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα καλό μέλλον  στα κηπευτικά τη Κρήτης δεδομένου άλλωστε των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Από εκεί και πέρα όμως τον πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν οι επιλογές των παραγωγών προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή τους και να μειώσουν το κόστος παραγωγής. Υπάρχουν  μέσα και προτάσεις για τον σκοπό αυτό  και εδώ εργάζονται οι εταιρείες για να δώσουν στον παραγωγό λύσεις, όπως αξιοποίηση  και χρήση τεχνολογίας, γεωργία ακριβείας, υδροπονία, έμφαση στη σωστή θρέψη , πιστοποίηση, ανάπτυξη βιοδιεγερτών κ.α.

Ακούστε τι δήλωσαν εκθέτες.  

Βιοενεργειακή Κρήτης

hxonews

-

Vision Pack

hxonews

-

Γεωπονικό κέντρο Μεσσαράς

hxonews

-

Ελάνκο Ελλάς

hxonews

-

Agrosem

hxonews

-

Syngenta Hellas

hxonews

-

Haifa

hxonews

-

EcoSunlas

hxonews

-

Agroαναπτυξιακή

hxonews

-

Iq crops

hxonews

-

Alagro

-

Hazera Hellas

hxonews

-

Kronos agrosystem