AgroExpo - Μεγάλο ενδιαφέρον από εκθέτες για την 5η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας

12:02 μ.μ. - Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022
12:09 μ.μ. - Παρ, 23/02/2022
Image: AgroExpo - Μεγάλο ενδιαφέρον από εκθέτες για την 5η  Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης στον Ηχώ 99,8

Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη όπου μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα της 5ης Αγροτικής Έκθεση Ιεράπετρας (AgroExpo) που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στην Ιεράπετρα, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης.

Όπως είπε καταρχάς, είχε προηγηθεί και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας για το ίδιο θέμα. Στόχος είναι η έκθεση να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και να συνεχίσει τη λάμψη της. Ο κ. Περιφερειάρχης εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας στη διοργάνωσης.

Η επόμενη AgroExpo θα έχει αυξημένο προϋπολογισμό καθώς τα κόστη λόγω του ενεργειακού, έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Είναι ενδεικτικό ότι για να έρθουν οι παγόδες από την Αθήνα υπάρχει αύξηση κόστους μεταφοράς κατά 20%. Βέβαια η Περιφέρεια έχει την Αγροδιατροφική, ένα ολόκληρο κύκλωμα, ας επιτραπεί η έκφραση, που μπορεί να στηρίξει και να βοηθήσει στην προώθηση της Έκθεσης.

Τώρα ως προς τον χώρος διεξαγωγής θα είναι και πάλι η ΑΓΡΕΞ όπου μετά την πρώτη εμπειρία στον χώρο θα γίνουν βελτιώσεις που κρίνονται αναγκαίες. Για έναν νέο στεγασμένο χώρο είναι θέμα του Δήμου να προχωρήσουν οι σχετικές μελέτες. Περιμένουμε πάντως από τον Δήμο να μας σταλεί η κάτοψη του χώρου ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να διαθέσουμε τους χώρους στους εκθέτες και σταδιακά να μπουν όλα σε μια τροχιά υλοποίησης.

Το ενδιαφέρον εκθετών είναι μεγάλο και αυτό είναι αισιόδοξο, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαριτάκης.

Ακούστε εδώ τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.