Αγωνία για 49 καταστηματάρχες που κινδυνεύουν με κατεδαφίσεις για αυθαίρετες κατασκευές

10:15 π.μ. - Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020
10:02 π.μ. - Δευ, 10/15/2020
Image: Αγωνία για 49 καταστηματάρχες που κινδυνεύουν με κατεδαφίσεις για αυθαίρετες κατασκευές

Προσπάθειες να βρεθεί λύση με νομοθετική ρύθμιση δηλώνει στον Ηχώ η αντιδήμαρχος Χ. Χατζημαρκάκη

Διαγωνισμός για τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών, που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιβαλλοντικές περιοχές (κυρίως στην παραλία, παραλία, δάση κλπ.) της Κρήτης, σε εκτέλεση πρωτοκόλλων ή αποφάσεων κατεδάφισης προκηρύχθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Ένας μεγάλος αριθμός πρωτοκόλλων κατεδάφισης αφορούν στον νομό Λασιθίου.

Ειδικότερα τώρα στην Ιεράπετρα υπάρχουν πρωτόκολλα κατεδάφισης για 49 καταστήματα καφέ - εστίασης αλλά και καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος. Η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας πως οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν από την Ιεράπετρα. Γίνεται προσπάθεια ώστε με νομοθετική ρύθμιση να μην εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα. Είναι ένα θέμα που αφορά πολλές παραλιακές πόλεις του νησιού αλλά και της χώρας γενικότερα. Ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα ως προς τις διαδικασίες κατεδάφισης.

Επιπλέον τα τμήματα όπου υπάρχουν οι κατασκευές δεν ανήκουν στον δήμο αλλά στην Κτηματική Υπηρεσία. Οι δε καταστηματάρχες ανα τακτά χρονικά διαστήματα έχουν προσφύγει στα δικαστήρια. Για το θέμα είναι ενήμερος ο Υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης. Ευελπιστούμε με νομοθετική ρύθμιση να δοθεί λύση, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα η κα Χατζημαρκάκη.

Ακολουθεί συνέντευξη κας Χατζημαρκάκη: