Αγωνιστική Κίνηση Ιεράπετρας: Οι παραλίες δεν ανήκουν σε κανέναν

2:14 μ.μ. - Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
02:10 μ.μ. - Τετ, 21/14/2020
Image: Αγωνιστική Κίνηση Ιεράπετρας: Οι παραλίες δεν ανήκουν σε κανέναν

Απαιτούν την άμεση απομάκρυνση της καγκελόπορτας και την παρέμβαση της δημοτικής αρχής

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Παρακολουθούμε από το καλοκαίρι στα τοπικά ΜΜΕ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μια μεγάλη συζήτηση-διαμάχη για την σιδερένια πόρτα με την οποία η νέα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα Robinson, που χτίστηκε στην περιοχή μας στη θέση Κουτσουνάρι, έχει κλείσει το μονοπάτι που είχε δημιουργηθεί από τους ιδιοκτήτες της περιοχής για να παρέχει στους ίδιους πρόσβαση στις περιουσίες τους και στους λουόμενους πρόσβαση -τη μοναδική- σε ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της Μεγάλης Παραλίας.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που ακολούθησαν την τοποθέτηση της πόρτας, τη δέσμευση της διεύθυνσης του ξενοδοχείου ότι θα την απομακρύνει και την παρέμβαση του Δήμου που ανέλαβε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των δημοτών, η επιχείρηση προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις τοποθετώντας κάμερα που καταγράφει τους διερχόμενους και ένα φύλακα που επιτρέπει τη διέλευση. Η πόρτα, ωστόσο, τρεις μήνες μετά παραμένει στη θέση της και κλειστή.

Η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και παράνομη. Ανεξάρτητα από το αν ο δρόμος υπήρξε ή είναι ιδιόκτητος -που δεν είναι- αποτελεί υποχρέωση του συγκεκριμένου -και κάθε άλλου- οικοπεδούχου να επιτρέπει -ακόμα και μέσα από την ξενοδοχειακή του μονάδα αν χρειαστεί- την διέλευση των επισκεπτών-παραθεριστών-λουομένων. Αποτελεί δικό μας δικαίωμα να μπορούμε να προσεγγίσουμε απρόσκοπτα και ελεύθερα την παραλία που είναι κοινόκτητος και κοινόχρηστος χώρος, χωρίς κανένα έλεγχο και καμιά άδεια από κανένα.

Οι παραλίες δεν ανήκουν σε κανέναν∙ είναι περιουσία όλων μας και οποιοσδήποτε προσπαθεί να τις ιδιοποιηθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του θα μας βρίσκει κάθε φορά απέναντι του.

Αν κάποιοι συμπολίτες μας είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τα πάντα στην κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα, εμείς δεν είμαστε. Απαιτούμε από όλους -μεγάλους και μικρούς, επιχειρηματίες και μη- τον ίδιο σεβασμό στον τόπο μας και στα δικαιώματα των κατοίκων του.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της καγκελόπορτας και την ανεμπόδιστη διέλευση προς την παραλία.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής προκειμένου να προασπίσει το δικαίωμα των κατοίκων και των παραθεριστών για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ