Αισιοδοξία για την αναστολή κατεδαφίσεων στις πέργκολες στην παραλία της Ιεράπετρας

10:15 π.μ. - Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
10:10 π.μ. - Δευ, 25/15/2021
Image: Αισιοδοξία για την αναστολή κατεδαφίσεων στις πέργκολες στην παραλία της Ιεράπετρας

Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Εμμ. Μιχελαράκης στον Ηχώ 99,8 για τις πέργκολες και το νέο ΦΕΚ για τους ανοιχτούς χώρους

Την αναστολή των κατεδαφίσεων των αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία της Ιεράπετρας ζητούν με αίτημά τους προς τα αρμόδια υπουργεία, οι καταστηματάρχες σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης κ. Μανώλης Μιχελαράκης. Όπως είπε, επειδή αποφάσεις για κατεδαφίσεις έχουν παρθεί και για την υπόλοιπη Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας υπάρχει δυσκολία στην ανάκληση της απόφασης. Ωστόσο δεν σταματούν την προσπάθεια. Είναι ενημερωμένος και ο Δήμος Ιεράπετρας και ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γ. Πλακιωτάκης. Μένει μια εβδομάδα μέχρι το τέλος του Οκτώβρη οπότε ισχύει η αναστολή που είχε δοθεί πριν μερικούς μήνες, οι πιέσεις συνεχίζονται για μια δεύτερη αναστολή, επομένως αναμένονται εξελίξεις προσεχώς, τόνισε.

Πρόσθεσε ότι εκδόθηκε νέο ΦΕΚ για τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης, ποιοι χώροι θεωρούνται ως ανοιχτοί και με ποιες προδιαγραφές θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, πχ πόσες πλευρές πρέπει να είναι ανοιχτές , ποιο το ύψος προστατευτικού ανεμοφράχτη κλπ. Τα όσα προβλέπονται δυσχεραίνουν περισσότερο την κατάσταση και για μια ακόμα φορά οι καταστηματάρχες έρχονται σε δύσκολη θέση. Παίζουν δε το ρόλο του ελεγκτή για το ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι, εάν το πιστοποιητικό ανήκει σε αυτόν που το προσκομίζει γιατί παρουσιάζονται περιστατικά που κάποιοι φέρουν πλαστό πιστοποιητικό. Τέλος ανέφερε ότι τα καταστήματα εστίασης δεν μένουν ανεπηρέαστα από αυτό το κύμα ακρίβειας που επικρατεί τελευταία στην αγορά και οι αυξήσεις αυτές αναγκαστικά θα μετακυληθούν στους καταναλωτές ήδη από τον Νοέμβριο αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο.