Αίτημα στον Αρναουτάκη για οικονομική ενίσχυση των θερμοκηπιακών κηπευτικών

11:29 π.μ. - Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020
11:09 π.μ. - Πέμ, 10/29/2020
Image: Αίτημα στον Αρναουτάκη για οικονομική ενίσχυση των θερμοκηπιακών κηπευτικών

Από Αγροτικούς Συλλόγους της Κρήτης

Αίτημα Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης προς τον ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ κ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟ για στήριξη των οικονομικών ενισχύσεων θερμοκηπιακών κηπευτικών.

------------------------------------------------------------------------

Αξιότιμε κύριε Αρναουτάκη,

Ως εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων Φυτικής Παραγωγής στην Περιφέρεια Κρήτης, σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή για να υπενθυμίσουμε, ότι το αίτημα μας για οικονομική ενίσχυση (για όλες τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην Κρήτη) λόγω covid-19, δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί από το Υπ.Α.Α.Τ..

Είναι πλέον γνωστά όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την οικονομική ζημία που υπέστησαν οι παραγωγοί της Κρήτης στο ξεκίνημα της πανδημίας και δεν χωρεί καμία άλλη καθυστέρηση για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης.

Από τα παραπάνω, σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα, θέτοντας το ως ΘΕΜΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με σκοπό να γίνει ξεκάθαρη η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης προς τους αγρότες της. Σας καλούμε επίσης, με προσωπική σας παρέμβαση προς τον κ. Βορίδη, να μεταφέρετε την παρατεταμένη αγωνία των παραγωγών για το μέλλον των θερμοκηπιακών καλλιεργειών στον τόπο μας. Σήμερα, στο ξεκίνημα της καλλιεργητικής περιόδου, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η Κρήτη θα έχει ποιοτική και ποσοτική παράγωγη κηπευτικών στους επόμενους μήνες, αν παραμείνουν χωρίς οικονομική ενίσχυση οι θερμοκηπιακές περιοχές.

Ευελπιστούμε στην θετική και άμεση ανταπόκριση σας.

Με εκτίμηση

Εκ των Δ.Σ.

Α.Σ. Σελίνου Χανίων - Πρ. Χαλκιάς Γεώργιος.

Α.Σ. Τυμπακίου Ηρακλείου - Πρ. Ορφανουδάκης Εμμανουήλ.

Α.Σ. Σητείας – Πρ. Τσιφετάκης Γεώργιος.

Α.Σ Ιεράπετρας – Πρ. Γαϊτάνης Ιωάννης.

hxonews