Ακτοπλοϊκή σύνδεση Σητείας – Ρόδου με ταχύπλοο;

8:15 π.μ. - Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021
08:03 π.μ. - Δευ, 29/15/2021
Image: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Σητείας – Ρόδου με ταχύπλοο;

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, όπως προέκυψε από την πρόσφατη επίσκεψη του Υπ. Ναυτιλίας στην Κρήτη και στην περιοχή της Σητείας, καταβάλλεται προσπάθεια η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Σητείας και Ρόδου

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, όπως προέκυψε από την πρόσφατη επίσκεψη του Υπ. Ναυτιλίας στην Κρήτη και στην περιοχή της Σητείας, καταβάλλεται προσπάθεια η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Σητείας και Ρόδου, που εντάσσεται στο πρόγραμμα των άγονων γραμμών, να καλυφθεί με ταχύπλοο σκάφος τύπου “καταμαράν”.

Το παραπάνω θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή της Σητείας, η οποία θα δώσει ώθηση στην δυνατότητα αύξησης του τουρισμού και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για την οικονομία του ανατολικότερου άκρου της Κρήτης.

Όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Ναυτιλίας τον Φεβρουάριο, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αποφάσισε την δημιουργία 6 νέων άγονων γραμμών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η γραμμή: Ρόδος-Χάλκη-Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία, 3 φορές την εβδομάδα, από 19/04/2021 έως 03/10/2021.

Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι από φορείς της πόλης του Αγίου Νικολάου είχε κατατεθεί αίτημα προς τον Δήμαρχο για να επιδιωχθεί το πλοίο που ενώνει την Σητεία με την Ρόδο και τα υπόλοιπα ακριτικά νησιά, να περνάει και από το λιμάνι της πόλης στην προσπάθεια αύξησης της τουριστικής κίνησης.

filoxenianews.gr

φωτο αρχείου