Αλβανοί καλλιτέχνες κατά της συναυλίας του Σφακιανάκη στα Τίρανα

6:54 μ.μ. - Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
06:05 μ.μ. - Τρί, 22/54/2018
Image: Αλβανοί καλλιτέχνες κατά της συναυλίας του Σφακιανάκη στα Τίρανα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επικείμενη συναυλία του Νότη Σφακιανάκη στην Αλβανία, με αλβανικά μέσα να κάνουν λόγο για αντι – αλβανικό αίσθημα του καλλιτέχνη, ενώ Αλβανοί καλλιτέχνες αντιδρούν στην εμφάνισή του, καλώντας για μποϊκοτάζ της συναυλίας

Όπως έγινε γνωστό από ελληνικά και αλβανικά μέσα ο Νότης Σφακιανάκης έχει πραγματοποιήσει για τις 24 Μαΐου συναυλία στην Αλβανία, στο Pallati i Kongreseve, ένα πολιτιστικό μνημείο στην Αλβανία που πραγματοποιούνται συναυλίες.
 
Ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά μέσα της Αλβανίας, το Top Channel, είχε ανακοινώσει την άφιξη του Έλληνα καλλιτέχνη στην Αλβανία.
 
Σε ανάρτηση του στο facebook, ο Αλβανός τραγουδιστής Έλτον Ντέντα έγραψε:
 
«Εάν όσα λέγονται για αυτόν τον τραγουδιστή είναι αλήθεια, εγώ, ως άτομο και ως καλλιτέχνης που η ανοχή για τους ομολόγους μου είναι υπερβολική, θα ήθελα να ενθαρρύνω το μποϊκοτάζ. Πάντα σιχαινόμουν τους ανθρώπους που τρώνε σε μέρος που έχουν φτύσει πριν. Ελπίζω να μην είναι αλήθεια όσα γράφονται για αυτόν, αλλιώς θα ήταν πολύ ευτελές να χειροκροτούσαμε και να πληρώναμε κάποιον που έχει θεωρήσει τους Αλβανούς κατώτερη ράτσα».
 
Ωστόσο ο Έλτον Ντέντα δεν είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης ο οποίος φαίνεται δυσαρεστημένος με την εμφάνιση του Ν. Σφακιανάκη στην Αλβανία. Την ίδια άποψη υιοθετούν και οι Φλόρι Μουμαϊέσι, Γιονίντα Μαλίκι, Μπρούνο και Κλάιντι Χαρούνι., σύμφωνα με τοπικά μέσα.
 
Οι καλλιτέχνες αυτοί θυμούνται επίσης της δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη ως κύριου υποστηρικτή του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής.   
 
Κάποιες από τις δηλώσεις του Ν. Σφακιανάκη, υπενθυμίζουμε, περιλαμβάνουν απόψεις όπως «Η ΧΑ δεν έχει βλάψει την Ελλάδα. Οι αντίπαλοί της ναι».

 
 
 
Μάλιστα σε συναυλία του, απευθυνόμενος σε χρυσαυγίτες που είχαν παρευρεθή στον χώρο, τους είχε πει χαρακτηριστικά «Εγώ είμαι μαζί σας, γιατί αυτό που κάνετε είναι αντίσταση», ενώ μην ξεχνάμε και τον ναζιστικό χαιρετισμό του πάνω στην πίστα.
 
 
 
thepressproject.gr