Αλβανοί μαφιόζοι, σκληροί ποινικοί οι δράστες του μακελειού με τους τρεις νέους από τα Μάλια - Τα νεότερα που εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ

9:51 π.μ. - Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023
09:12 π.μ. - Δευ, 18/51/2023
Image: Αλβανοί μαφιόζοι, σκληροί ποινικοί οι δράστες του μακελειού με τους τρεις νέους από τα Μάλια - Τα νεότερα που εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ

Πρόκειται για αλλοδαπούς αλβανικής υπηκοότητας, μέλη πολύ σκληρής συμμορίας κακοποιών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει την Ελληνική Αστυνομία μεταξύ άλλων για ξυλοδαρμούς, προστασία και αλλά αδικήματα

Ως άκρως επικίνδυνοι, έχοντας το αίσθημα ότι είναι ατρόμητοι, περιγράφονται από έμπειρα στελέχη της ασφάλειας, ο πιστολέρο και ο συνεργός του που μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες δεν δίστασαν όχι απλά να χτυπήσουν, αλλά ο ένας από τους δυο να τραβήξει τη σκανδάλη και να πυροβολήσει τους τρεις Κρητικούς στο Γκάζι.

Αξιωματικοί που έχουν γνώση της υπόθεσης, αναφέρουν πως τέτοιο περιστατικό -με θύματα πολίτες ουσιαστικά που δεν είχαν διαφορές με τους δράστες από πριν και εν ψυχρώ πυροβολισμούς παρουσία τόσων ατόμων, αλλά και καμερών ασφαλείας- δεν έχουν ξαναδεί μεταδίδει το iefimerida.

Αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό καθώς όπως εξηγούσαν εκτιμάται ότι κάθε άλλο παρά πρόθυμοι να παραδοθούν είναι. Αντιθέτως μοιάζουν έτοιμοι για όλα ακόμα και για να ανοίξουν πυρ εναντίον ενδεχομένως και αστυνομικών.

Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτότητα των δραστών

Τα έμπειρα στελέχη της ασφάλειας και του τμήματος εκβιαστών που έχουν αναλάβει τις έρευνες, φαίνεται πάντως να έχουν εικόνα για ποιους πρόκειται. Από την πρώτη στιγμή στα χέρια τους έχουν αρκετό υλικό από κάμερες ασφαλείας το οποίο φαίνεται να τους έχει οδηγήσει στην ταυτότητα των δραστών.

Πρόκειται για αλλοδαπούς αλβανικής υπηκοότητας, μέλη πολύ σκληρής συμμορίας κακοποιών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει την Ελληνική Αστυνομία μεταξύ άλλων για ξυλοδαρμούς, προστασία και αλλά αδικήματα.

Η υπόθεση που εξετάζεται εάν συνδέονται

Μάλιστα μια από τις υποθέσεις που εξετάζεται εάν είχαν κάποιου είδους συμμετοχή είναι αυτή της δολοφονίας 39χρονου υδραυλικού, σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, τον περασμένο Φεβρουάριο, από μέλη σκληροπυρηνικής συμμορίας Αλβανών με την ονομασία «L». Η στιγμή της δολοφονικά είχε καταγράφει από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος, ενώ για κάποια άτομα είχαν εκδοθεί και εντάλματα για τη σύλληψη τους.

Όσον αφορά τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ούτε το τζιπ που επέβαιναν οι δράστες το οποίο και είχε νοικιαστεί, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, μέσω leasing.

neakriti.gr