Αλκοόλ και oδήγηση, συνδυασμός που σκοτώνει- Βίντεο με υπογραφή Παπαδουλάκη

5:54 μ.μ. - Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019
05:09 μ.μ. - Τετ, 04/54/2019
Image: Αλκοόλ και oδήγηση, συνδυασμός που σκοτώνει- Βίντεο με υπογραφή Παπαδουλάκη

Ένα νέο βίντεο κοινωνικής αφύπνισης του Θοδωρή Παπαδουλάκη από την Περιφέρεια Κρήτης


 
«Ένας άντρας καθισμένος σε ένα τραπέζι, με ένα ποτήρι νερό μπροστά του. Ένα όμορφο κορίτσι σβήνει 8 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων του. Οι μνήμες ξυπνούν, οι λέξεις δε χωρούν να περιγράψουν πώς σε μια στιγμή όλα μπορούν να αλλάξουν, όχι για μία αλλά για πολλές ζωές ταυτόχρονα. Και μετά, ούτε ένα ποτήρι νερό δε θα είναι πια το ίδιο…»
 
Όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος ενός βίντεο «γροθιά στο στομάχι», ενός  βίντεο κοινωνικής αφύπνισης, ενός video που αποτυπώνει στο έπακρο και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον εφιάλτη που κρύβεται τις περισσότερες φορές πίσω από τα τροχαία και δεν είναι άλλος από το αλκοόλ, ικανός να στοιχίσει πολλές φορές ανθρώπινες ζωές.
 
Ένα  βίντεο που φέρει την υπογραφή του Θοδωρή Παπαδουλάκη για τον θανάσιμο συνδυασμό αλκοόλ και τροχαίων, τα οποια και έχουν στοιχίσει την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στην Κρήτη, βυθίζοντας στο πένθος μια για πάντα οικογένειες. 
 
Η Περιφέρεια Κρήτης αυτήν την φορά συνεργάζεται με τον  Κρητικό σκηνοθέτη, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι, με το νέο αυτό βίντεο μπορούμε να πετύχουμε έστω μια σκέψη παραπάνω που ίσως εμποδίσει μια αλόγιστη πράξη, τότε θα έχουμε ήδη πετύχει πολλά.
 
Ο Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του επισημαίνει: «Χαρείτε τη ζωή, μην επιτρέψετε στον εφιάλτη των τροχαίων να σκοτώσει τα όνειρά σας». Στο πλαίσιο αυτό ένα νέο κοινωνικό βίντεο της Περιφέρειας δημοσιοποιείται σήμερα, και εκπέμπει SOS σε νέους και μεγάλους, πως η κατανάλωση αλκοόλ και η οδήγηση είναι ένας θανατηφόρος συνδυασμός. Δεν καταστρέφεται μόνο η ζωή εκείνου που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι, αλλά πολλές ακόμα. Δεν χωρούν επί αυτού αμφιβολίες, δικαιολογίες και ελαφρυντικά.
 
Ζούμε σε μια χώρα που βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης που αφορά σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους από αυτοκινητιστικά ατυχήματα στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, εξακολουθούμε να διατηρούμε συνήθειες που συντηρούν αυτά τα αρνητικά στατιστικά . H Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθεια για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ. Τοποθετούμε την πρόληψη στο επίκεντρο της λειτουργίας τη κοινωνικής μα πολιτικής, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο που έχει η υπεύθυνη και συνεχής ενημέρωση των πολιτών για ζητήματα ασφαλούς οδήγησης. Θεμελιώνουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο, μέσα από το οποίο επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου από κοινού να δομήσουμε ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης και ευαισθητοποίησης για τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων εξ αιτίας της υπερβολής κατανάλωσης αλκοόλ». 
 
Με το βίντεο αυτό η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την ανάληψη δράσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκίνησε από το 2012 για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τις καταστρεπτικές συνέπειες της χρήσης αλκοόλ κατά την οδήγηση.

 
 
πηγή neakriti.gr