Αλλαγή: Ανοίγουν αργότερα τα γυμναστήρια

1:40 μ.μ. - Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
01:05 μ.μ. - Τρί, 26/40/2020
Image: Αλλαγή: Ανοίγουν αργότερα τα γυμναστήρια

Αλλαγή στα σχέδια για την σταδιακή άρση των μέτρων καθώς τα γυμναστήρια θα ανοίξουν αργότερα από ό,τι αναμενόταν

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα γυμναστήρια να ανοίξουν μετά τις 29 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι από χτες, Δευτέρα 25 Μαΐου, είναι προσβάσιμοι και πάλι για το κοινό οι ανοιχτοί χώροι άθλησης, απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να μπορέσει κάποιος να μπει στους συγκεκριμένους χώρους είναι να συμπληρώσει το σχετικό έντυπο - δελτίο καταγραφής.

Το δελτίο καταγραφής αθλουμένου είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμο εδώ, ενώ αναφερόμενος στο άνοιγμα των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων για τους αθλούμενους πολίτες, αλλά και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που έχει εκπονήσει η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπής της ΓΓΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, επισήμανε: «Το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται. Μετά από τους αθλητές των εθνικών ομάδων και τους αθλητές των σωματείων, έρχεται η σειρά των αθλούμενων πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων. Με νέους κανόνες και νέες συνήθειες. Με καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης για να τηρούνται οι αποστάσεις και ενδεχομένως με περιορισμούς στον χρόνο χρήσης ή με τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού. Σκοπός αυτής της σταδιακής μετάβασης στις νέες συνθήκες είναι να ξαναρχίσουν σιγά-σιγά οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

dikaiologitika.gr