Αναβάθμιση σε δίκτυα ύδρευσης όλης της χώρας μέσα ΕΣΠΑ

4:42 μ.μ. - Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
04:02 μ.μ. - Τετ, 14/42/2018
Image: Αναβάθμιση σε δίκτυα ύδρευσης όλης της χώρας μέσα ΕΣΠΑ

Ο Δήμος Ιεράπετρας ανάμεσα στις 8 περιοχές της Κρήτης που χρηματοδοτούνται

 
Αλλαγές με στόχο την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης έρχονται σε πολλές περιοχές τις Ελλάδας, με 88,6 εκατομμύρια ευρώ να μοιράζονται σε ΟΤΑ όλης της χώρας. Σε αυτά βρίσκονται και 8 περιοχές της Κρήτης.
 
 
Πρόκειται για τη ΔΕΥΑ Ρεθύμνου, τη ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, τη ΔΕΥΑ Χανίων, το Δήμο Μινώα Πεδιάδος, το Δήμο Ιεράπετρας, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χερσονήσου, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου και τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου.
 
Η ένταξη των περιοχών στη δράση «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών» του ΕΣΠΑ 2014-2020 έγινε μετά από επιλογή 71 προτάσεων, με τις 8 παραπάνω περιοχές να έχουν την υψηλότερη βαθμολογία ενώ η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου πήρε την πρωτιά στις επιλογές ανάμεσα στις 71 περιοχές.
 
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να βελτιώσει την ποιότητα και την επάρκεια των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών και επίσης να διασφαλίσει την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πώρων της χώρας.
 
Οι Δράσεις στις περιοχές της Κρήτης:
 
ΔΕΥΑ Χανίων:
 
Τηλεμετρία και τηλεέλεγχος διαρροών σε νέα δίκτυα ύδρευσης, επέκταση αυτοματοποίησης σε νέους τοπικούς σταθμούς και αναβάθμιση των τοπικών σταθμών ελέγχου αυτοματοποίησης (SCADA) του Δήμου Χανίων.
 
Δήμος Μινώα Πεδιάδος:
 
Προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας, μείωσης διαρροών & εξοικονόμησης νερού δικτύων ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
 
Δήμος Ιεράπετρας:
 
Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία  συστήματος παρακολούθησης τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών του υπάρχοντος εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου υδροδότησης της Ιεράπετρας.
 
ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου: 
 
Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία επέκτασης συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών του υπάρχοντος εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου υδροδότησης των Δημοτικών Ενοτήτων Κρουσώνα και Τυλίσου.
 
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χερσονήσου:
 
 Προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ελέγχου και εντοπισμού διαρροών του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Χερσονήσου στις Δημοτικές Ενότητες Μαλίων και Χερσονήσου του Δήμου Χερσονήσου.
 
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου:
 
 Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας & ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αγίου Νικολάου.
 
ΔΕΥΑ Ηρακλείου:
 
 Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Δειλινά, Ακαδημία και Αλικαρνασσός.

 
 
Πηγή: voucherergasia.gr