Αναβιώνει και πάλι σήμερα η υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας - Ξανά στο εδώλιο η αναισθησιολόγος

8:44 π.μ. - Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023
08:06 π.μ. - Παρ, 30/44/2023
Image: Αναβιώνει και πάλι σήμερα η υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας - Ξανά στο εδώλιο η αναισθησιολόγος

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης φτάνει σήμερα η υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη

Μνήμες αναμένεται να ξυπνήσουν σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου, από την υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, που τον Δεκέμβριο του 2015 έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση ρουτίνας για «κρεατάκια».

Μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο της προ μηνών απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, η αρμόδια Εισαγγελία Εφετών είχε προσδιορίσει τη δικάσιμο της υπόθεσης για μεθαύριο Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Ωστόσο, μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων σε όλη τη χώρα το διάστημα από 21 έως 28 του μήνα. Τελικά, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ορίστηκε έκτακτη δικάσιμος για την υπόθεση της μικρής Μελίνας στις 30 Ιουνίου.

Όπως είχε γράψει τότε το neakriti.gr, σε υπουργική απόφαση προβλέπονταν κάποιες εξαιρέσεις αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων. Εντούτοις, η επίμαχη υπόθεση δεν υπαγόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτές.

Ωστόσο, επειδή υπάρχει κίνδυνος παραγραφής της πράξης (ανθρωποκτονία από αμέλεια), στις 28 Δεκεμβρίου του 2023 (τότε συμπληρώνεται η 8ετία), η εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης αιτήθηκε στην πρόεδρο Εφετών Αν. Κρήτης τον ορισμό έκτακτης δικασίμου για την υπόθεση. Όντως, η πρόεδρος, με πράξη της, όρισε έκτακτη δικάσιμο για την Παρασκευή 30 Ιουνίου, ήτοι μία εβδομάδα μετά την αρχικώς προσδιορισμένη δικάσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων έγινε τον περασμένο Ιανουάριο από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η αίτηση είχε συζητηθεί από το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου τον περασμένο Φεβρουάριο και έγινε τελικά δεκτή στις αρχές Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το 2021. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη.

neakriti.gr