Αναβρασμός και νέος κύκλος αντιδράσεων για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

9:59 π.μ. - Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018
09:12 π.μ. - Τρί, 04/59/2018
Image: Αναβρασμός και νέος κύκλος αντιδράσεων για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Σε αναβρασμό βρίσκεται η τοπική κοινωνία του Καστελίου, με τους φορείς που αντιδρούν στη δημιουργία του νέου αεροδρομίου στην περιοχή να ετοιμάζουν νέο κύκλο διαμαρτυρίας

Την ώρα που το έργο στο Καστέλι είναι έτοιμο να μπει ως το ερχόμενο Φθινόπωρο σε φάση υλοποίησης όπως έχει γράψει το ekriti.gr,  τοπικοί φορείς της περιοχής καλούν σε ξεσηκωμό!
 
Στα πλαίσια του νέου κύκλου αντιδράσεων θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία το ερχόμενο Σάββατο 14 Απρίλη, με σημείο εκκίνησης την Αγία Φωτεινή (Ρουσσοχώρια) στις 9 το πρωί.
 
Την ανακοινωση υπογράφουν μεταξύ άλλων ο σύλλογος Κυπεράς Ευαγγελισμού, η τοπική Κοινότητα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο  Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ευαγγελισμού.
 
«Καλούμε όλο τον κόσμο που θίγεται από την κατασκευή του αεροδρομίου σε καθολική συμμετοχή στην πορεία, για να διαδηλώσουμε την πλήρη αντίθεση μας στο επιχειρούμενο έργο Δηλώνουμε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τα σχέδια του κράτους που έχουν στόχο την Περιβαλλοντική καταστροφή της πεδιάδας μας και την οικονομική εξόντωση των κατοίκων .  Θεωρούμε άκυρη και καταχρηστική την όλη διαδικασία. Δεν θα αφήσουμε κανένα και με κανένα τίμημα να μας αποβάλλει από τον τόπο μας Θα εμποδίσουμε με κάθε θυσία την καταστροφή της πεδιάδας μας και την δήμευση της περιουσίας μας. Είναι το ελάχιστο χρέος που έχουμε στους πατεράδες μας και στα παιδιά μας. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοινωση.

 
Την ίδια ώρα ο κ. Μηνάς Ανδρεαδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ευαγγελισμού με ανάρτηση του στο facebook στέλνει το δικό του μήνυμα για την κινητοποίηση:
 
«Όλοι οι Ευαγγελισμίτες-Μουχταριανοί που μένουν στο Ηράκλειο ή οπου αλλού εκτός Ευαγγελισμού, να έρθουν το Σάββατο 14 -04-2018 στο χωριό μας, ώρα 8 το πρωϊ, ή στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας στην εκκλησία Αγίας Φωτεινής αποκάτω από το χωριό ρουσοχώρια από όπου μαζί με άλλους πεδιαδίτες θα ξεκινήσουμε να πραγματοποιήσουμε μια πολύ σημαντική, δυναμική μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με σκοπό να στείλουμε μήνυμα στην ελληνική Πολιτεία ότι δεν πρόκειται να της παραδώσουμε τον τόπο μας την πεδιάδα με κανένα τρόπο και οποιοδήποτε τίμημα. Η πορεία μας θα είναι πολύ δυναμική η συμμετοχή αναμένεται πολύ μεγάλη και θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην οποία θα γίνουν επώνυμες καταγγελίες απο μένα κατά προσώπων που θέλουν την καταστροφή της πεδιάδας για ίδιο όφελος και επώνυμες καταγγελίες κατά προσώπων που ενώ έχουν υποχρέωση και καθήκον να την υπερασπιστούν σφυρίζουν αδιάφορα», σημειώνει ο ίδιος, λέγοντας πως δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν. 

 
ekriti.gr