Αναφορά Θραψανιώτη για την αδυναμία συνελεύσεων των Τ.Ο.Ε.Β.

3:40 μ.μ. - Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021
03:03 μ.μ. - Δευ, 22/40/2021
Image: Αναφορά Θραψανιώτη για την αδυναμία συνελεύσεων των  Τ.Ο.Ε.Β.

Αναφορά προς το Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.)

Αναφορά προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατατέθηκε στις 16.3.2021 από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λασιθίου, κ. Μανόλη Θραψανιώτη.

Στην αναφορά μεταφέρεται η ανησυχία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.), καθώς η λήψη περιοριστικών μέτρων για τις συναθροίσεις, εξαιτίας της πανδημίας, έχει προκαλέσει προβλήματα στη σύγκλιση των Γενικών Συνελεύσεων των Ο.Ε.Β.

Η διεξαγωγή των συνελεύσεων αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για την κύρωση των Προϋπολογισμών και των Απολογισμών τους, προκειμένου να εγκριθούν μια σειρά διαδικασιών και ενεργειών, απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Επειδή, το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αναζητείται η ανάληψη κυβερνητικών πρωτοβουλιών, για εναλλακτικές επιλογές, οι οποίες θα ξεκινήσουν απρόσκοπτα την απαιτούμενη λειτουργία των Ο.Ε.Β.

Αναλυτικά η αναφορά:

Αθήνα 16 Μαρτίου 2021

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, καταθέτει αναφορά την επιστολή του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.) με Θέμα «Σημαντικά προβλήματα για τους Ο.Ε.Β από την αδυναμία σύγκλισης Γενικών Συνελεύσεων ΟΕΒ και εκτέλεση προϋπολογισμών».

Η λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει προκαλέσει δυσχέρειες, όσον αφορά την απαιτούμενη σύγκληση των γενικών συνελεύσεων των ομοσπονδιών, με αποτέλεσμα η μη κύρωση των Προϋπολογισμών και Απολογισμών τους, να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των Ο.Ε.Β.

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία εκφράζει την ανησυχία της, καθώς χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις καμία δαπάνη δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί, με ολέθριες συνέπειες για μια σειρά απαραίτητων αρδευτικών και στραγγιστικών έργων, καθώς και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Είναι απαραίτητη η ανάληψη κυβερνητικής πρωτοβουλίας με την εφαρμογή νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία, όσο βρίσκονται σε ισχύ περιοριστικά μέτρα, θα μπορούν οι Οργανισμοί να υλοποιήσουν τους Προϋπολογισμούς των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά

Ο καταθέτων Βουλευτής

Θραψανιώτης Μανόλης