Αναφορά Θραψανιώτη για την αφαίρεση της εντοπιότητας για προσλήψεις στη ΔΕΗ

8:45 μ.μ. - Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
08:04 μ.μ. - Δευ, 12/45/2021
Image: Αναφορά  Θραψανιώτη για την αφαίρεση της εντοπιότητας για προσλήψεις στη ΔΕΗ

Για τον Αθερινόλακκο

Ο Βουλευτής Λασιθίου Θραψανιώτης Μανόλης κατέθεσε αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και αποδέκτη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου με θέμα την Αφαίρεση της εντοπιότητας για προσλήψεις στη ΔΕΗ.

Με την κατάθεση της αναφοράς μεταφέρονται προς το αρμόδιο Υπουργείο οι φόβοι και οι προβληματισμοί των εργαζομένων, αλλά και των τοπικών κοινωνιών για το θέμα της αφαίρεσης του κριτηρίου της εντοπιότητας από τις επικείμενες προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού σε Σταθμούς Παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε, όπως στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου. Μία τέτοια ενέργεια θα καταργούσε στην πράξη το ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος από τη λειτουργία του εργοστασίου στην περιοχή.

Αναλυτικά η αναφορά

Αθήνα, 12 Απριλίου 2021

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Αφαίρεση της της εντοπιότητας για προσλήψεις στη ΔΕΗ»

Με την παρούσα Αναφορά, σας καταθέτουμε την από 7 Απριλίου 2021 επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρός κ. Εμμανουήλ Πεπόνης και ο γραμματέας Εμμανουήλ Κοκολάκης.

Σε αυτήν μεταφέρεται η ανησυχία των εργαζομένων, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, επίκειται προκήρυξη της ΔΕΗ Α.Ε για την πρόσληψη προσωπικού στους Σταθμούς Παραγωγής της, ανάμεσά τους και ο Αθερινόλακκος, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας. Μία τέτοια ενέργεια θα αδικούσε κατάφωρα τις τοπικές κοινωνίες, καθώς θα στερηθούν το ανταποδοτικό όφελος που έχουν με την κάλυψη θέσεων εργασίας, λόγω της γειτνίασης με εργοστάσια της ΔΕΗ ΑΕ, τα οποία βρίσκονται εντός ή πλησίον του αστικού τους ιστού.

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Θραψανιώτης Μανόλης