Ανακοίνωση της ΛΑΕ για την παραχώρηση στους Δήμους των Ειρηνοδικείων Αγ. Νικολάου και Οροπεδίου

3:34 μ.μ. - Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018
03:06 μ.μ. - Τρί, 12/34/2018
Image: Ανακοίνωση της ΛΑΕ για την παραχώρηση στους Δήμους των Ειρηνοδικείων Αγ. Νικολάου και Οροπεδίου

Η παραχώρηση των Ειρηνοδικείων Αγ. Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου στους οικείους Δήμους είναι θετική κίνηση, που ικανοποιεί το αίτημα των τοπικών κοινωνιών

Ειδικά στον Άγιο Νικόλαο, ένα σημαντικό κτήριο στο κέντρο της πόλης αποφεύγει  την "αξιοποίηση" του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου.
Όμως η  κίνηση  αυτή,  αποσπασματική και σταγόνα στον ωκεανό, δεν αντιμετωπίζει  παρά στο ελάχιστο το πρόβλημα της Δημόσιας Περιουσίας στο Νομό Λασιθίου, αφού εντελώς διαφορετική τακτική ακολουθείται στην περίπτωση του Επαρχείου Σητείας, της Μαρίνας Αγ. Νικολάου και άλλων δημόσιων κτιρίων,  ακινήτων και υποδομών  που έχουν περάσει στον έλεγχο της ΕΤΑΔ, του ΤΑΙΠΕΔ  και του Υπερταμείου..
.Σιωπή  επίσης επικρατεί για το ποιά ακριβώς Ιστορικά Μνημεία και άλλα ακίνητα του νομού Λασιθίου παραχωρήθηκαν πρόσφατα στο Υπερταμείο,  τα οποία η κυβέρνηση δεν δημοσιοποιεί. 
 
Κινήσεις σαν την παραχώρηση των δύο Ειρηνοδικείων στους Δήμους. όπως και η επιδοματική πολιτική ελεημοσύνης στα φτωχοποιημένα στρώματα της κοινωνίας μας, αποτελούν προπέτασμα καπνού και χρησιμοποιούνται με μοναδικό στόχο το προεκλογικό σκηνικό και φυσικά την παραπλάνηση του Ελληνικού λαού.
 
Και βέβαια η  κίνηση αυτή δεν ακυρώνει τη γενικότερη υποδούλωση της χώρας με την παραχώρηση και "αξιοποίηση" των αεροδρομίων, των λιμανιών, των σιδηροδρόμων, των βουνών, των παραλιών και της δημόσιας περιουσίας σε εταιρίες του εξωτερικού.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί κατά 99% το μνημονιακό σχεδιασμό για "αξιοποιήσεις" και ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και των κρατικών υποδομών μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου. Υιοθετεί έτσι πλήρως τον τρόπο που 8 χρόνια τώρα οι μνημονιακές δυνάμεις αντιμετωπίζουν τον πλούτο του Ελληνικού λαού, όχι ως περιουσία όλων μας δηλαδή Δημόσια περιουσία, αλλά βαφτίζοντας την «Ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου» με σκοπό  την εκποίηση της.
 
 Αντί λοιπόν την "κατάλληλη τεκμηρίωση", χρειάζεται λαϊκός ξεσηκωμός και κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για να ακυρωθούν οι μνημονιακοί νόμοι που θέτουν υπό εκποίηση τη δημόσια περιουσία της πατρίδας μας και μας στερούν την Εθνική μας Ανεξαρτησία.
 
Γραφείο Τύπου ΛΑΕ Λασιθίου
6/12/2018
 
πηγή laelassithiou.blogspot.com