Ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις για τα τιμολόγια ρεύματος

8:40 π.μ. - Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022
08:12 π.μ. - Παρ, 23/40/2022
Image: Ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις για τα τιμολόγια ρεύματος

Οι πάροχοι ρεύματος έχουν ήδη προβεί σε σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια λιανικής που φτάνουν έως το 30%.

Στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής θα γίνουν γνωστές οι νέες επιδοτήσεις της κυβέρνησης για τα τιμολόγια ρεύματος του μηνός Ιανουαρίου. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πάροχοι ρεύματος έχουν ήδη ανακοινώσει σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια λιανικής που φτάνουν έως το 30%. Οι αυξήσεις αυτές έρχονται παρά τη συγκράτηση των χονδρεμπορικών τιμών το τελευταίο διάστημα του Δεκεμβρίου και παρά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που δείχνουν για τον Ιανουάριο διατήρηση στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα.

Αναφέρεται ενδεικτικά πως το βασικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για μηνιαία κατανάλωση μέχρι 500 κιλοβατώρες αυξάνεται κατά 28,7% από τα 0,38 στα 0,489 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Οι υπόλοιπες εταιρείες προσφέρουν διάφορα τιμολόγια που διαφοροποιούνται ανάλογα με τον χαρακτήρα και τις εκπτώσεις αλλά κυμαίνονται μεταξύ 0,36 και 0,52 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ τα τιμολόγια του Δεκεμβρίου δεν ξεπερνούσαν τα 0,40 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι το σύστημα που εφαρμόζεται μετά τον περασμένο Ιούλιο με την αλλαγή τιμολογίων κάθε μήνα, καθόλου δεν βοήθησε τον ανταγωνισμό, καθώς ελάχιστοι είναι και οι καταναλωτές που αποφασίζουν να μπουν στη διαδικασία αλλαγής παρόχου.

Πηγή :efsyn