Αναστάτωση στο ΑΧΕΠΑ μετά τον εντοπισμό ασυμπτωματικών ασθενών

8:28 π.μ. - Τρίτη, 5 Μαΐου 2020
08:05 π.μ. - Τρί, 05/28/2020
Image: Αναστάτωση στο ΑΧΕΠΑ μετά τον εντοπισμό ασυμπτωματικών ασθενών

Άμεσα, έγιναν ενέργειες για την απολύμανση του χώρου, ενώ περί τους 40 υγειονομικούς υπαλλήλους, γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ για Covid-19

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στο ΑΧΕΠΑ, το βασικό νοσοκομείο αναφοράς στην Θεσσαλονίκη για τον κοροναϊό, όταν διαπιστώθηκε ότι νοσηλεύονταν δύο ασυμπτωματικοί ασθενείς με κοροναϊό.

Άμεσα, έγιναν ενέργειες για την απολύμανση του χώρου, ενώ περί τους 40 υγειονομικούς υπαλλήλους, γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ για Covid-19.

Η περίπτωση με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς αφορούσε μια 70χρονη και έναν 81χρονο.

Η ηλικιωμένη δεν είχε καθόλου συμπτώματα και προτού υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση, της έγινε τεστ, και βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.

Σχετικά με τον ηλικιωμένο, ο οποίος παρουσίασε ελαφρά συμπτωματολογία, η οποία δεν παρέπεμπε απαραίτητα σε κοροναϊό, του έγιναν δύο τεστ.

Το πρώτο βγήκε αρνητικό και το δεύτερο θετικό.

Παραμένοντας στην συμπρωτεύουσα, εντοπίστηκε νεκρός, χθες βράδυ ένας 69χρονος στον Θερμαϊκό. Ο άνδρας δεν έφερε τραύματα στο σώμα του.

Ο κόσμος που είδε τη σορό να επιπλέει κάλεσε τις αρχές για να την ανασύρει.

Αυτή τη στιγμή το πτώμα βρίσκεται σε διαδικασία νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του 69χρονου.

tanea.gr