Αναζητείται λύση για την λαϊκή Αγίου Νικολάου

12:02 μ.μ. - Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024
12:01 μ.μ. - Τετ, 17/02/2024
Image: Αναζητείται λύση για την λαϊκή Αγίου Νικολάου

Η Εριέττα Μπαγορδάκη στον Ηχώ 99,8 για τα αποτελέσματα της συνάντησης στο υπουργείο

Σήμερα δεν λειτούργησε η λαϊκή αγορά του Αγίου Νικολάου καθώς χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σρέκα παρουσία του γενικού γραμματέα κ. Αναγνωστόπουλου, του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Λασιθίου κ. Πλακιωτάκη και του δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Μενεγάκη, καθώς παραγωγών και εμπόρων.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λαϊκή αγορά του Αγίου Νικολάου αφορά τον χώρο που θα πραγματοποιείται αλλά και τα πρόστιμα που έχουν ήδη επιβληθεί. Το θετικό κλίμα ήταν διάχυτο στην ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια της συνάντησης. Σε ερώτηση σχετικά με τις λύσεις που προτάθηκαν, ανέφερε πως υπάρχει διάθεση να λυθεί το θέμα σε συνδυασμό με άλλα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές πανελλαδικά. Συνέβαλε θετικά η παρουσία του βουλευτή του νομού Λασιθίου και του δημάρχου δείχνοντας έτσι την προθυμία τους να λυθεί τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν παραγωγούς και εμπόρους των λαϊκών αγορών.

Δεσμεύτηκε ο υπουργός ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται. Η κ. Μπαγορδάκη ανέφερε πως θα έπρεπε να είχε υπάρξει μέριμνα από την προηγούμενη δημοτική αρχή προκειμένου να νομιμοποιηθούν πλήρως οι λαϊκές αγορές του Αγίου Νικολάου. Πιο συγκεκριμένα, θα έπρεπε να είχαν ορισθεί συγκεκριμένες θέσεις για τους παραγωγούς και τους εμπόρους. Ευτυχές γεγονός αποτελεί η προθυμία του δημάρχου να πραγματοποιηθούν μεταρρυθμίσεις παρόλο που έχουν λήξει οι προθεσμίες.

Ως προς την χωροθέτηση, η κ. Μπαγορδάκη υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά σε χώρο τον οποίο θα κρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο ως κατάλληλο. Προς το παρόν βλέπουν διάφορους χώρους μαζί με τον δήμαρχο ώστε να καταλήξουν. Σε ερώτηση που αφορούσε τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, ανέφερε πως είναι ποινικά και διοικητικά και πως το κάθε ένα χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης. Είναι πολύ πιθανό, βέβαια, να γίνει ολική διαγραφή των προστίμων εφόσον γίνει η νομιμοποίηση των λαϊκών αγορών .