Ανείπωτη θλίψη για την 17χρονη που μετά από 23 μέρες νοσηλείας έχασε τη μάχη

11:35 π.μ. - Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2024
11:01 π.μ. - Τετ, 03/35/2024
Image: Ανείπωτη θλίψη για την 17χρονη που μετά από 23 μέρες νοσηλείας έχασε τη μάχη

Τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη είχαν τα τεστ εγκεφαλικού θανάτου στο 17χρονο κορίτσι που υπέστη αλλεργικό σοκ στη διάρκεια πενταήμερης εκδρομής με το σχολείο της στο Ηράκλειο, και μέχρι σήμερα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Το χειρότερο δυνατό σενάριο, που λαμβάνει τη διάσταση μιας απερίγραπτα οδυνηρής εξέλιξης, επιβεβαιώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου που νοσηλεύεται από τις 10 Δεκεμβρίου η 17χρονη που κατά τη διάρκεια της πενταήμερης εκδρομής με το σχολείο της στο Ηράκλειο και ενώ κατανάλωσε πιθανά μερίδα βουτύρου στη διάρκεια του πρωινού γεύματος, υπέστη αλλεργικό σοκ και αμέσως μετά ανακοπή, παρά την ένεση αδρεναλίνης που έκανε. Τα τεστ εγκεφαλικού θανάτου που έγιναν, σύμφωνα με το διευθυντή της μονάδας, ήταν θετικά και το κορίτσι μετά από 23 μέρες νοσηλείας, θεωρείται δυστυχώς εγκεφαλικά νεκρό.

Στο παιδί όπως σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου αν και από την αρχή δεν υπήρχαν αισιόδοξες προβλέψεις, επισήμανε ότι έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, ωστόσο η οδυνηρή αυτή εξέλιξη ήταν μια εξέλιξη που δεν μπορούσε εξαρχής να αποκλειστεί για το 17χρονο κορίτσι, αφού στην Ελλάδα όπως τόνισε ο κ. Κιούλπαλης δεν αποσυνδέονται ασθενείς και εφόσον η οικογένεια δεν έχει αποφασίσει τη δωρεά οργάνων, εκείνο που αναμένεται όπως τόνισε, είναι η φυσική κατάληξη.

Στο παιδί την παραμονή των Χριστουγέννων είχε επιχειρηθεί η διακοπή της καταστολής, με στόχο να γίνουν χωρίς την επήρεια φαρμάκων τα εγκεφαλικά τεστ. Σε λιγότερο από 24 ώρες η αύξηση της ενδοκράνιας πίεσης, οδήγησε στη χορήγηση εκ νέου κατασταλτικών. Στη δεύτερη προσπάθεια διακοπής της καταστολής, η κατάσταση του παιδιού επέτρεψε να ολοκληρωθούν τα τεστ, που έδειξαν τον εγκεφαλικό θάνατο.

Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του παιδιού γνώριζε την δύσκολη κατάσταση στην οποία το παιδί βρισκόταν και που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τον τραγικότερο τρόπο από τους γιατρούς.

neakriti.gr