Ανεμογεννήτριες: Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Χατζημαρκάκης για την καταπάτηση της περιουσίας του στην Επισκοπή

10:24 π.μ. - Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020
10:06 π.μ. - Πέμ, 25/24/2020
Image: Ανεμογεννήτριες: Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Χατζημαρκάκης για την καταπάτηση της περιουσίας του στην Επισκοπή

Υπάρχουν και άλλες μορφές ΑΠΕ όπως το Υδρογόνο δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρώην Ευρωβουλευτής Γερμανίας και ιδιοκτήτης της εταιρίας «Hydrogen Europe»

Ο κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης πρώην ευρωβουλευτής Γερμανίας ιδιοκτήτης του ακινήτου που καταπατήθηκε από την εταιρία που κατασκευάζει το αιολικό πάρκο στην Επισκοπή Ιεράπετρας μιλά στον Ηχώ 99,8 καταθέτοντας την δική του άποψη για το όλο θέμα της επένδυσης και της καταπάτησης της περιουσίας του. Όπως είπε, ο επενδυτής γνωρίζει την οικογένειά του και ότι το συγκεκριμένη ακίνητο, τους ανήκει. Θα μπορούσε λοιπόν να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους ώστε να του ενοικιαστεί ο χώρος. Αντ΄αυτού, ο επενδυτής, παραβίασε καταστάσεις για να χαρακτηριστεί το ακίνητο δασικό όπως και χαρακτηρίστηκε και έτσι το ενοικίασε από το κράτος. Ο επενδυτής για τους δικούς του λόγους δεν απευθύνθηκε στους ιδιοκτήτες αν και τους γνώριζε. Δεν έπρεπε όμως το κράτος, η Δασική Υπηρεσία να τους ενημερώσει και να τους δώσει ένα χρονικό περιθώριο σε περίπτωση που επιθυμούσαν να κάνουν ένσταση, έθεσε τον προβληματισμό ο κ. Χατζημαρκάκης σημειώνοντας πως τέτοιες πρακτικές σε παραπέμπουν στη Ζιμπάμπουε.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει για πιο λόγο πρέπει να στηθούν ανεμογεννήτριες που καταστρέφουν την ομορφιά του περιβάλλοντος , παράγουν θόρυβο, μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν σεισμούς. Όταν μάλιστα χώρες της Ευρώπης μειώνουν τη χρήση ανεμογεννητριών. Όπως πχ στη Γερμανία όπου μειώθηκαν κατά 90%. Γιατί να πέσουμε θύμα των όποιων επενδυτών και γιατί δεν παραδειγματιζόμαστε από άλλες χώρες που είχαν ανεμογεννήτριες και τώρα αναζητούν και επιλέγουν άλλους τρόπους χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διερωτήθηκε. Τονίζοντας ότι θα κινηθεί νομικά για το θέμα της ιδιοκτησίας του στηρίζοντας παράλληλα την προσπάθεια που κάνουν Πολίτες της περιοχής που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου.

Τέλος ανέφερε ότι υπάρχουν άλλες μορφές ΑΠΕ πιο φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον όπως είναι το Υδρογόνο.