Ανησυχία για τους αρνητές της πανδημίας

1:43 μ.μ. - Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
01:08 μ.μ. - Δευ, 10/43/2020
Image: Ανησυχία για τους αρνητές της πανδημίας

Πληθαίνουν οι αρνητές της πανδημίας που δε θέλουν συμμορφωθούν με την νέα πραγματικότητα

Στο Βέλγιο, παραθεριστές ήρθαν στα χέρια επειδή τους έγινε σύσταση να κρατούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες. Στη Βρετανία, η μία μετά την άλλη οι πόλεις στο βορρά μπαίνουν σε τοπικές καραντίνες, αλλά οι Βρετανοί αρνούνται να συμμορφωθούν όπως και οι Γερμανοί που συνεχίζουν τις διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας.

Σε ρινγκ μετατράπηκε μια ολόκληρη παραλία. Ομπρέλες και ξαπλώστρες στον αέρα. Με «όπλα» τις σανίδες του σερφ και τις ξαπλώστρες οι παραθεριστές στην παραλία Μπλάνκερμπεργκ του Βελγίου πιάστηκαν στα χέρια, γιατί ζητήθηκε σε μία ομάδα νεαρών να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας κατά του κοροναϊού, ώσπου έσπευσε η αστυνομία και προχώρησε σε προσαγωγές.

Και δεύτερη περιοχή της Βόρειας Αγγλία, η πόλη Πρέστον μπαίνει σε τοπική καραντίνα εξαιτίας της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων. Παρόμοια περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν στο Γιόρκσιρ και στο Λέστερ.

Παρά τα κρούσματα και τις τοπικές καραντίνες, οι Βρετανοί δε δείχνουν καμία πρόθεση να συμμορφωθούν.

Σαν «σαρδέλες» ο ένας πάνω στον άλλο συνεχίζουν να συνωστίζονται σε μπαρ και καφετέριες. Αψηφώντας τα μέτρα κοινωνικών αποστάσεων, δείχνουν να μην τους αγγίζουν οι επισημάνσεις των επιστημόνων ότι έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας αυτών που νοσούν στα 30 έτη.

Από σήμερα, Δευτέρα, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, στις πολυσύχναστες περιοχές του Παρισιού. Το μέτρο, θα διαρκέσει έναν μήνα αν και τουριστικά αξιοθέατα, όπως ο Πύργος του Άιφελ, η Αψίδα του Θριάμβου και η λεωφόρος Σανζ Ελιζέ δεν περιλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη Γερμανία αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Αντ’ αυτού στη Στουτγάρδη οι πολίτες διαδηλώνουν κατά της χρήσης μάσκας.

Με πλακάτ στα χέρια, συνθήματα και βέβαια χωρίς μάσκα, διαδηλώνουν όλοι όσοι δεν πιστεύουν στον κοροναϊό, ακόμη και αυτοί που θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητη.

patris.gr