Ανοίγει η στρόφιγγα του Φράγματος Αποσελέμη

2:15 μ.μ. - Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018
02:02 μ.μ. - Τετ, 07/15/2018
Image: Ανοίγει η στρόφιγγα του Φράγματος Αποσελέμη

Βγαίνει από το καθεστώς τμηματικής λειτουργίας το διυλιστήριο του Φράγματος Αποσελέμη

Βγαίνει από το καθεστώς τμηματικής λειτουργίας το διυλιστήριο του Φράγματος Αποσελέμη, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι τελευταίες ποσότητες νερού για τις ανάγκες τόσο των δημοτών όσο και της τουριστικής μας βιομηχανίας, στους δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου.
 
Την ίδια ώρα, ο Φώτης Καζάσης εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΗ δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα για την ομαλή λειτουργία του διυλιστηρίου, στις δύσκολες αυτές συνθήκες που επικρατούν, καθώς εκκρεμεί οφειλή ύψους 540.000 ευρώ.
 
Από σήμερα, Δευτέρα και για 2 μήνες ξεκινά η υδροδότηση με τις μειωμένες και τελευταίες ποσότητες νερού ενώ από Σεπτέμβριο μέχρι τέλος του χρόνου, το Διυλιστήριο ξαναμπαίνει σε καθεστώς τμηματικής λειτουργίας μόνο για 3 μέρες το μήνα!
 
Από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τον Οκτώβριο θα εξαρτηθούν οι όποιες εξελίξεις για το μεγάλο υδρευτικό έργο της Κρήτης ενώ εντός του 2018 όπως εκτιμάται αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης των σωλήνων στη σήραγγα για τη μεταφορά των πλημμυρικών νερών του Οροπεδίου.
 
 
neakriti.gr