Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση των 250 εκατ. ευρώ στην Κρήτη

11:54 π.μ. - Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015
11:10 π.μ. - Πέμ, 22/54/2015
Image: Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση των 250 εκατ. ευρώ στην Κρήτη

Σε διαδικασία τελικής έγκρισης έχει περάσει το ξενοδοχειακό πρότζεκτ της Minoan Group στην Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες η εταιρία, η οποία σημειώνει ότι το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερο και πρόσφορο για επενδύσεις μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας ενέκρινε το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το πρότζεκτ της Κρήτης, κάτι που σημαίνει ότι η Minoan Group βρίσκεται σε αναμονή πια για την τελική έγκριση. Η έγκριση αυτή απαιτεί το πράσινο φως της ελληνικής κυβέρνησης πριν την έκδοσή της από τον Πρόεδρο.
Η ανακοίνωση της Minoan αναφέρει: «Η διαδικασία έγκρισης του Προεδρικού Διατάγματος αποτελεί τμήματα των αλλαγών που έχουν ήδη ανακοινωθεί σχετικά με τις διαδικασίες σχεδιασμού, οι οποίες διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να επιταχύνουν και να απλοποιήσουν τους προηγούμενους σύνθετους κανόνες και να δώσουν στους επενδυτές καλύτερες συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας. Η διαδικασία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος απαιτεί αυτό να γίνει αποδεκτό από τους αρμόδιους υπουργούς πριν εκδοθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η εταιρία αντιλαμβάνεται ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται αυτή η διαδικασία».
 

 
Η Minoan Group έχει εκμισθώσει από το 1998 μια έκταση 25.000 στρεμμάτων από το ίδρυμα "Παναγία Ακρωτηριανή", στη Μονή Τοπλού και θα είναι μια επένδυση ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Προβλέπεται η δημιουργία περίπου 2.000 ξενοδοχειακών κλινών, ενώ οι εργασίες, κατά τα σχέδια της εταιρείας που εγκρίθηκαν από τη ΣτΕ, θα είναι εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον.
 
Η ανάπτυξη περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών καθώς και βοηθητικών υποδομών. Το σχέδιο «Ίτανος Γαία» προωθείται από την βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του τουριστικού ομίλου Minoan Group Plc, οι μετοχές του οποίου διαπραγματεύονται στην εναλλακτική αγορά (AIM) του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου
 
Η επένδυση είναι στον "αέρα" από το 2007, όταν σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη μονάδα 7.000 κλινών, το σχέδιο της οποίας δεν προχώρησε καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις. Έτσι τα σχέδια άλλαξαν και η επένδυση είναι πλέον πιο ήπια σε σχέση με τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

candianews.gr