Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα - Πιλοτικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις

7:17 μ.μ. - Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021
07:03 μ.μ. - Τετ, 31/17/2021
Image: Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα - Πιλοτικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων

Ανοίγει από την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου το λιανεμπόριο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας.

Ακόμη, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με αυτοκίνητο για σωματική άσκηση. Το μέτρο, ωστόσο, θα έχει πιλοτική εφαρμογή.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα με click away και click inside

Την πιλοτική απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα για σωματική άσκηση, αρχής γενομένης από το Σάββατο 3 Απριλίου

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η κυβέρνηση μετά από τη σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων προχωρά σε προσαρμογές των περιοριστικών μέτρων "για να έχουμε" όπως χαρακτηριστικά είπε "καλύτερα αποτελέσματα σε οικονομικό, κοινωνικό και υγειονομικό επίπεδο".

Ακόμη, έκανε λόγο για νέα ανακατανομή δραστηριοτήτων αλλά με περιορισμούς ώστε να δοθούν "μικρές ανάσες ελευθερίας" στους πολίτες. "Πιστεύουμε< υπογράμμισε "ότι με τον τρόπο αυτό θα περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης". Με έμφαση, ωστόσο, τόνισε ότι προϋπόθεση αποτελεί η ατομική ευθύνη για να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια, τα πάρτι και ο συγχρωτισμός.

Οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα ανοίξουν με κανόνες, όπως έγινε και με τα κομμωτήρια. "Καμία χαλάρωση δεν επιτρέπεται" είπε χαρακτηριστικά.

Cretalive