Άνοιγμα σχολείων: Έλεγχο για COVID-19 σε όλους τους εκπαιδευτικούς και στους σχολικούς υπαλλήλους καθαριότητας ,εισηγούνται στο Δήμαρχο οι πρόεδροι των επιτροπών παιδείας και υγείας Π.Σαρρής και Γ.Σαραντώνης

11:45 π.μ. - Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021
11:01 π.μ. - Κυρ, 31/45/2021
Image: Άνοιγμα σχολείων: Έλεγχο για COVID-19   σε όλους τους εκπαιδευτικούς και στους σχολικούς υπαλλήλους καθαριότητας ,εισηγούνται στο Δήμαρχο οι πρόεδροι των επιτροπών παιδείας και υγείας Π.Σαρρής και  Γ.Σαραντώνης

Διαβάστε την επιστολή που έστειλαν στον Δήμαρχο Ιεράπετρας

Αξιότιμε κ Δήμαρχε,

Όπως έγινε γνωστό, το ΥΠΑΙΘ αποφάσισε την έναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας μας, την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στο σύνολο τους ανεμβολίαστοι για την COVID-19.  Ταυτόχρονα, τα επιδημιολογικά δεδομένα δίνουν την εικόνα της έναρξης του τρίτου κύματος της πανδημίας, που αναμένεται από τους ειδικούς να είναι σφοδρό. Η πρόσφατη άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων στον νομό Λασιθίου έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες αυτές.

Λόγω των ανωτέρω, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ιεράπετρας, από κοινού εισηγούμαστε στην Δημοτική Αρχή όπως μεριμνήσει για τον άμεσο και δωρεάν έλεγχο όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού σχολικού προσωπικού του Δήμου μας, με την χρήση επαναλαμβανόμενων γρήγορων τεστ (rapid tests). Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλουμε στον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων και στην άμεση παρέμβαση για τον έλεγχο της περαιτέρω διάδοσης του κορωνοϊού στην περιοχή μας.

Ο Δήμος Ιεράπετρας πιστός στο θεσμικό του ρόλο πρέπει να διασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό των γρήγορων διαγνωστικών COVID-19 rapid-test και την συχνή επανάληψη σε τακτά χρονικά διαστήματα του προτεινόμενου ελέγχου, ο οποίος υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να συμπεριλάβει και τους μαθητές.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Σαραντώνης, Ιατρός, Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας Ιεράπετρας,

Παναγιώτης Σαρρής, Καθηγητής Πανεπ. Κρήτης, Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Ιεράπετρας.