Ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας σε Κικίλια-Πλακιωτάκη

1:47 μ.μ. - Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
01:01 μ.μ. - Κυρ, 17/47/2021
Image: Ανοικτή επιστολή  του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας σε Κικίλια-Πλακιωτάκη

Και σε κάθε αρμόδιο φορέα

Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κατά τη συνεδρίαση του της 16/1/2021 εκφράζει για άλλη μια φορά τις ανησυχίες του για το δυσάρεστο κλίμα μέσα από το οποίο καλούνται οι εργαζόμενοι να επιτελέσουν το λειτούργημα τους.

Η παροχή υπηρεσιών υγείας απαιτεί ειρηνικό κλίμα και αίσθηση δημιουργίας και προσφοράς όλων των εργαζομένων όλων των θέσεων και βαθμίδων. Η από οποιονδήποτε προσβλητική, απειλητική και απαξιωτική συμπεριφορά, βρίσκει το Σύλλογο μας αντίθετο και υποχρεωμένο να εκφράσει τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους, που υπόκεινται αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Είναι η πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, που με επιστολή του στις αρμόδιες αρχές, αναζητά λύση στις παράδοξες μεθόδους και τον τρόπο άσκησης διοίκησης από τον Αναπληρωτή Διοικητή. Αντιλαμβανόμαστε την απόγνωση. Εμείς σας Σύλλογος δεν αιφνιδιαστήκαμε γιατί γνωρίζαμε αλλά και υπεστήκαμε τις συμπεριφορές αυτές.

Γι’ αυτό, απευθυνόμενοι σε κάθε αρμόδιο φορέα, προσθέτουμε και τη δική μας φωνή στις εκκλήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Ταυτόχρονα ζητούμε από την Πολιτεία, εκτίμηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ανάλογη με την αποστολή που επιτελεί.

Ανάλογο προϋπολογισμό, και τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του όπως και για τις κτιριακές παρεμβάσεις, που πρέπει να είναι αποτέλεσμα μελετών. Αυτή τη στιγμή και με αφορμή την πανδημία, οι ασθενείς όλων των ειδικοτήτων είναι συγκεντρωμένοι (συγχρωτισμένοι) στον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου με ουσιαστικά πλήρη κατάργηση του ορόφου που φιλοξενούσε όλα τα παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά.

Ονοματίσαμε όλο τον πρώτο όροφο, ως μη οφείλαμε προς το παρόν και ευχόμαστε να παραμείνει έτσι, σε “πτέρυγα covid”. Επομένως για τον λόγο αυτό αλλά και για άλλους που αφορούν την εργονομία του Νοσοκομείου, έχουμε υποχρέωση να συμμεριστούμε την αγωνία των εργαζομένων ως προς το σύνολο των δυσλειτουργιών, που προκύπτουν από τις ασυντόνιστες κτιριακές παρεμβάσεις. Προσδοκώντας στη θετική σας ανταπόκριση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

1)ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κο Ι. Πλακιωτάκη

2)ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ κο Ε. Θραψανιώτη

3)ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ κο Θ. Καλαντζάκη