Αντιδημοκρατικές διαδικασίες καταγγέλλουν δημοτικοί σύμβουλοι για τη μελέτη Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ Ιεράπετρας

11:18 π.μ. - Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017
11:03 π.μ. - Σάβ, 04/18/2017
Image: Αντιδημοκρατικές διαδικασίες καταγγέλλουν δημοτικοί σύμβουλοι για τη μελέτη Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ Ιεράπετρας

Δηλώσεις στον ΗΧΩFM 99,8 Μιχάλη Σπυριδάκη και Γιώργου Κουγιουμουτζάκη που καταψήφισαν την πρόταση

Ο κ. Σπυριδάκης ανέφερε στις δηλώσεις του ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατατέθηκε προς ψήφιση η  «Έγκριση Μελέτης και υποβολή πρότασης για ένταξη του έργου «Νέο Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ Ιεράπετρας)» η οποία προβλέπει τη δημιουργία ενός κτηρίου 560 τ.μ. και προϋπολογισμού 900.000 Ε στον αύλειο χώρο του Παιδικού Σταθμού της Ιεράπετρας.
Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη μελέτη τέσσερεις μέρες  πριν την κατάθεση της στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση.
Η Δημοτική Αρχή επικαλέστηκε ότι η συγκεκριμένη χωροθέτηση ήταν αναγκαία λόγω της έλλειψης άλλου δημοτικού χώρου που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του έργου και λόγω των στενών χρονικών πλαισίων που υπήρχαν για την εκπόνηση της μελέτης.
Όμως κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου αποδείχθηκε ότι όχι μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είχαν ενημερωθεί νωρίτερα αλλά και ότι ο «Σύλλογος ΑμεΑ Ιεράπετρας» δεν είχε ενημερωθεί  για την συγκεκριμένη δράση.
Εάν είχαμε έρθει σε επαφή με τον Σύλλογο των ΑμεΑ από την 6η Ιανουαρίου του 2017 που οι υπηρεσίες του Δήμου το γνώριζαν τότε ίσως τα πράγματα να ήταν εντελώς διαφορετικά σήμερα.
Εφόσον δεν ζητήθηκε η γνώμη του προέδρου των ΑμεΑ κατά την εκπόνηση της μελέτης, ποιών η γνώμη ζητήθηκε; 
Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν δεν είναι το γιατί χωροθετήθηκε ακόμα μία τσιμεντένια κατασκευή στο παραλιακό μέτωπο της πόλης μας, αλλά το ΠΩΣ λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν τη ζωή όλων μας και τελικά ΠΟΙΟΣ σχεδιάζει το μέλλον του τόπου μας.
 
 
Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Κουγιουμουτζάκης  ο οποίο και καταψήφισε την πρόταση. Υποστήριξε ότι δεν διαφωνεί με την δομή η οποία είναι αναγκαία για την Ιεράπετρα, η διαφωνία έγκειται στη χωροθέτηση . Ο αύλειος χώρος του Παιδικού Σταθμού περιορίζεται και επί της ουσίας καταργείται η παιδική χαρά που υπάρχει εκεί.  Το παραλιακό μέτωπο δεν σηκώνει άλλη τσιμεντοποίηση.  Υπάρχουν  άλλα οικόπεδα που θα μπορούσαν  να αξιοποιηθούν για τη χρήση αυτή.  Εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το ότι ενημερώθηκαν  την τελευταία στιγμή για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Η  μελέτη δουλευόταν τρεις μήνες όπως είπε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση και η ενημέρωση για το θέμα ήρθε την τελευταία στιγμή. Η δημοτική αρχή μας έφερε προ τετελεσμένων και μάλιστα την τελευταία στιγμή, τόνισε ο κ. Κουγιουμουτζάκης .