Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου: Στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στους πληγέντες παραγωγούς του Γούδουρα Σητείας

3:39 μ.μ. - Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
03:11 μ.μ. - Δευ, 19/39/2018
Image: Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου: Στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στους πληγέντες παραγωγούς του Γούδουρα Σητείας

Στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στους πληγέντες παραγωγούς που μετά από το πέρασμα του υδροστρόβιλου στην περιοχή του Γούδουρα Σητείας τα ξημερώματα του περασμένου  Σαββάτου είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα. Πελαγία Πετράκη σε συνάντηση που είχε μαζί τους.
 
Η κα. Πετράκη βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο όπου προκλήθηκαν οι ζημιές επισκέφθηκε τα κατεστραμμένα θερμοκήπια της περιοχής και συνομίλησε με τους παραγωγούς ενώ βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ.Γιάννης Γουλιδάκης, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης και ο πρόεδρος του Αγροτικού  Συλλόγου Σητείας κ. Γιώργος Τσιφετάκης.
 
Όπως σημείωσε η  Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου το μέγεθος των ζημιών είναι τεράστιο  καθώς περίπου τριάντα θερμοκήπια έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή  ενώ σημαντικές ζημιές έχουν σημειωθεί και σε ελαιόδεντρα.
 
«Ως Περιφέρεια Κρήτης βρεθήκαμε άμεσα στο σημείο ενημερώσαμε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και είμαστε δίπλα στους παραγωγούς που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται. Η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει τα αιτήματα των παραγωγών προκειμένου να αποζημιωθούν ενώ θα τα μεταφέρουμε στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών» επεσήμανε σε δηλώσεις της η κα. Πετράκη τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης περιμένει και την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Σητείας που συνεδριάζει την Τρίτη 20 Νοεμβρίου και που αναμένεται να καταθέσει αίτημα προς την Περιφέρεια προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
Πηγή anatolh.com