Αντίστροφη μέτρηση για επίδομα παιδιού, ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και προνοιακά

8:45 π.μ. - Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
08:02 π.μ. - Τετ, 26/45/2020
Image: Αντίστροφη μέτρηση για επίδομα παιδιού, ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και προνοιακά

Μία ημέρα χωρίζει τους δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ από τα ΑΤΜ

Συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή πληρώνεται η εμβόλιμη πληρωμή για το επίδομα παιδιού καθώς επίσης και το ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα και επίδομα ενοικίου για την πληρωμή Φεβρουαρίου 2020.

Όπως γίνεται κάθε μήνα, και ανάλογα με την τράπεζα τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα, δηλαδή αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Για το επίδομα παιδιού αναμένεται να πληρωθούν μόνο όσοι οι αιτήσεις των οποίων εγκρίθηκαν από τις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής σε περίπου μία εβδομάδα εκτιμάται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι θα ανοίξει και η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21 για το 2020.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για τη χορήγηση της δόσης του πρώτου διμήνου 2020 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το 2018. Από την δεύτερη δόση απαιτείται υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για να ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2019, όμως αν και φέτος οι δηλώσεις υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου τότε και η δεύτερη δόση θα δοθεί με τα εισοδήματα του 2018.

dikaiologitika.gr