Αντίθετο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

6:06 μ.μ. - Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017
06:04 μ.μ. - Τετ, 05/06/2017
Image: Αντίθετο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του για την κατάργηση στην ουσία της Κυριακάτικης αργίας

H οποία θα φέρει αρνητικότατες επιπτώσεις  για τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά  και τους δοκιμαζόμενους μικρομεσαίους, μέσα από τη νέα μνημονιακή δέσμευση για άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο.
 
 
Η συγκεκριμένη απόφαση εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, δίνει τη χαριστική βολή τόσο στους εργαζόμενους στο εμπόριο όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου.
 
Είναι ολοφάνερο ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα επιφέρει είναι εξόντωση του κλάδου των μικρομεσαίων με  περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα εξοντωθούν οικονομικά αλλά και βιολογικά ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες του εμπορίου θα παίρνουν σταδιακά όλη την πίτα της αγοράς.
 
Τα αποτελέσματα εξάλλου του Κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων είναι πλέον μετρήσιμα και μη αμφισβητήσιμα. Είναι αρνητικά για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.
 
Η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά… άδειες τσέπες!
 
 
 
Για τη Διοίκηση
 
Ο Πρόεδρος Εμμ. Πεπόνης
Ο Γεν. Γραμματέας Εμμ. Κοκολάκης